Montane Featherlite Vélo Jacket

  • Montane Norge AS , tel. 22 16 44 85
  • Vekt: ca 125g
  • Materiale: Pertex Microlight og Mini Rip-stop
  • Farger: Kommer i blå, fluoro gul og sort

Kort sagt:

+ Lav vekt og pakkevolum

+ God passform

+ Generelt gode detaljer


- Savner kanskje en lomme

Montane er kjent for gode produkter med fokus på lav vekt. Med Vélo har de klart å lage, om ikke verdens, så i alle fall en av de absolutt letteste regn- og vindtette jakker med minst pakkevolum som er å skaffe.

125 gram

Med en egenvekt på ca 125 gram og et pakkevolum på størrelse med en tennisball tar ikke denne stor plass i sekken eller i lomma på ryggen.

Passformen er bra

Jakken har god passform og er spesialdesignet til sykling med god lengde/utforming på armene og dradd godt ned på ryggen.

Stoffet som er brukt er vann- og vindavvisende og har veldig god pusteevne. I tillegg er det åpne lufteventiler på ryggen.

Refleks på armer, rygg og langs glidelåsen i front. YKK glidelås med stor hempe som gjør den enkel å operere og "g lidelåsgarasje" slik at den ikke gnager på halsen.

Halsen har god lengde og sitter godt.

Pakkpose følger med - har borrelåsfeste slik at den kan festes under setet eller på stanga på sykkelen.

Les mer:

Her er de beste skalljakkene

Pulsklokken som fungerer med Google Earth

Super-pulsklokka fra Polar

Glimrende sekk til sykling

Test av Montane Featherlite Vélo sykkeljakke

SE, SÅ LITEN: Litt større enn et eple når du pakker den ned. © FOTO: John Arne Tungen

Tåler vær og vind

Selv om vi ikke har brukt jakken hver gang vi har vært ute på sykkel i vår og sommer, så har den vært med veldig ofte. Den har også vært med i sekken på et sykkelritt (terreng), og det er nok dette som gjør denne jakken spesiell. Den blir med på tur nesten uansett vær, temperatur og lengde på turen fordi den veier "ingenting" og tar "ikke noe" plass.

Vi har også ofte tatt med denne i stede for vindtett vest fordi forskjellen i vekt/volum på jakken og en vanlig vest er helt minimal.

Lite å utsette - men vi savner lommer

Vi har generelt lite å utsette på dette produktet - den er som sagt veldig lett, behagelig og god passform, dekker godt, er tilstrekkelig vind- og vannavvisende og har gode refleksdetaljer.

Som regel bruker en jakken som overtrekk på annen sykkeltrøye/jakke som gjerne er godt utstyrt med lommer, men det hadde vært greit med en liten lomme også på denne jakken.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Montane
Pris 699

Konklusjon

Glimrende, lettvekts skalljakke til trening og ritt for syklister - til er fin pris.

Del ditt kjøpetips: Har du tips til et bra kjøp på denne jakka, del det gjerne i kommentarfeltet under!

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!