Kort sagt:

+ Vindstabilt og solid

+ God plass

+ Raskt og enkelt oppsett

+ Gode ventiler


- Ikke stormmatter (med tanke på vinterbruk)

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Hilleberg
Pris 6900

Konklusjon

Solid, stabilt og godt telt med god plass. Raskt og enkelt oppsett. Bør ha minimum fire plugger og to barduner for å stå bra og få god trim på duken. Godt med plugg- og bardunfester. Tre like stenger. Inner- og yttertelt settes opp samtidig.

Kan bruke kun innerteltet, men krever at en kjøper til ekstra stangholdere. Meget gode plugger og barduner (om litt korte). God pakkpose.

Teltet har en åpning på den ene langsiden. Denne har god størrelse og god/fleksibel løsning med tanke på åpning/lufting/myggnett.

Myggnett i hoveddør, inn til innertelt og i ventiler. To store og gode ventiler - en i hver ende av teltet - gir meget gode luftemuligheter. Disse kan lukkes helt og myggnettet kan åpnes/lukkes. Teltet har ikke stormmatter som standard, men dette kan bestilles. Refleksdetaljer. To små innvendige lommer og tørkesnor i taket. Stort fortelt med en høyde på 115 cm i store deler gir god plass til 2 - 3 sekker og matlaging - meget bra!

Ikke av de beste med tanke på vanntetthet, men OK. Et meget godt og gjennomført helårstelt med en god ballanse mellom soliditet, vekt og plass. Flere meget gode løsninger. Hadde nok kostet på å bestille stormmatter med tanke på vinterbruk - i alle fall rundt forteltet.

Et av våre absolutte favoritter og et sikkert valg. Anbefales!

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!