Test av minilanterne Black Diamond Orbit

TOPPKARAKTER: Minilanternen Black Diamond Orbit er liten, lett og praktisk. © FOTO: Produsenten

Kort sagt:

+ Gir et godt og behagelig lys

+ Lite pakkevolum og solid

+ Enkel i bruk og god opphengsbøyle

+ Fin pris


- Lite å utsette på dette produktet

Black Diamond har levert hodelykter i toppklasse i flere år. For vel ett år siden kom de med sin første lanterne - Apollo.

I produksjon av denne plukket Black Diamond fram det nyeste og beste av reflektor- og LED teknologi.

Vårt testobjekt er en videreføring av Apollo - den nye minilanternen Orbit.

Les mer:

Tester av hodelykter

Test av fjelltelt

Liten og lett

Orbit ligner unektelig på storebroren Apollo og bygger på det samme prinsippet med at den kan trekkes ut og skyves sammen.

Sammenslått er Orbit 10 cm høy - trukket ut måler den 13,5 cm.

Med en radius (på det videste) på 5,7 cm sier det seg selv at denne ikke tar stor plass i bagasjen.

Stående oppnår ikke Orbit samme høyde som storebroren, så den gir best effekt når den henger i f.eks. en grein eller telttaket, men stående på bakken sørger de to reflektorer - en oppe og en nede - et godt lysbilde og en lysradius på opp mot 2 meter. Det følger med en innsats som gjør at fire AAA-batterier kan brukes, men om ønskelig kan en oppladbar batteripakke (Black Diamond NRG" Battery Kit) kjøpes til som ekstrautstyr.

Slik bruker du lanternen

Noe avhengig av hvilket lysmodus som brukes, og selvsagt temperatur, har Orbit opp mot 24 timer batterilevetid med fire AAA-batterier.

Lyset dimmes ved å holde inn av/på bryteren. Topp- og bunnivå markeres ved at lyset blinker en gang.

Lanternen står godt og relativt stødig på en gummiert base med tre små føtter som stabiliserer. En praktisk nyvinning i forhold til Apollo er at Orbit har en opphengsbøyle som er delt - dette gjør at den er veldig enkel å henge opp.

På samme måte som Apollo, slår Orbit seg på med høyeste lysstyrke hver gang den blir slått på. Vi kunne tenkt oss at siste brukte lysstyrke kom opp når den ble slått på, men Orbit er ikke like sterk slik at dette ikke er et like viktig moment.

Les mer:

Stor test av løpesko

Stor test av sportsdrikker

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Black Diamond
Pris 400

Konklusjon

Liten, lett og praktisk lyskilde som er like godt egnet på telttur som på nattbordet på hytta, på interrail eller på verandabordet på hotellet på Mallorca.

Anbefales!

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!