Brannmann Dave Tree finner en overlevende etter de voldsomme skogbrannene i Australia, nemlig koalaen Sam.

Såre poter

Potene er såre, og koalaen er desperat etter noe å drikke. Det viser seg at det er ei lita jente. Hun får navnet Sam, og god hjelp på en dyreklinikk. Her får potene behandling, og det vanker også et godt måltid.

Les mer: Sam og Bob sammen i sorgen

En million dyr døde

Rundt en million dyr har trolig dødd i brannene i Australia, deriblant koalaer, kenguruer og slanger. Mange flere har blitt skadet eller foreldreløse. Også mange husdyr har blitt dehydrert og påført store brannskader. De ansatte her gjør det de kan for å hjelpe.

Les mer: Frykter 230 døde

Sam må flytte

Det blir mye å gjøre de nærmeste dagene når folk vender hjem til skadde og utsultede husdyr. Men Sam kan ikke dra hjem. Hennes hjemsted er fullstendig ødelagt. Likevel, de ansatte håper hun kan få en ny start et annet sted.

Fikk ny venn

Nå har Sam fått en ny venn - koalaen Bob. De to holder foreløpig til på Southern Ash Wildlife Center. Historien om koalaene gir litt håp til australierne, som er sterkt preget av de store brannene den siste tiden. Les mer om Bob og Sam på Nettavisen.

Les mer:

TV2 drøyer dramaserie

Norsk supermodell på catwalken

De verste hotellene

Kenguru reddet

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!