Nødlanding. FOTO: Scanpix

NØDLANDING: Piloten er hyllet som en helt, etter at han klarte å nødlande i Hudson River i New York. © FOTO: Scanpix

Yvonne Ringnes Nilsen

Tidenes kuleste hotell

Du skal lete lenge for å finne et kulere overnattingssted.

US Airways piloten Chesley Sullenberger er blitt kalt en helt etter at han klarte å lande flymaskinen på Hudson River i New York (Nettavisen) i forrige måned.

155 passasjerer var om bord i Airbus A320-flyet, og alle kom fra dramatikken med livet i behold.

Nederst i denne artikkelen kan du prøve å nødlande selv.

Slik dramatikk skjer sjelden på nettet, og kreative sjeler har dermed sørget for at du selv kan prøve hvordan det føles å lande et voksent passasjerfly på elva.

Stort selskap står bak

Det ukrainske selskapet, Orb Games, som står bak nettspillet har, ifølge CNBC bidratt på utviklingen av spill som «Duke Nukem Endangered Species» og «StarWars Galaxies», og CNBCs journalist Jim Goldman virker tydelig overrasket over ut at Orb Games står bak.

Selskapet har fått kritikk fra folk som mener at spillet er usmakelig og hjerteløst, men direktøren i Orb Games forsvarer seg med at spillet er positivt med et lykkelig utfall. Andriy Sharanevych sier også at selskapet laget spillet så det skal være veldig enkelt å lande, fordi spillet handler om et mirakel og ikke en tragedie.

Spillet ble lagt ut på nettet 21.januar, og til nå er det blitt spilt nesten 2 millioner ganger, ifølge Addicting Games. Og det stopper neppe der.

Her kan du prøve å lande:


Play Games at AddictingGames

Les også:

Flykaos på Gardermoen

Egne fly for kjæledyr

6 kaffetraktere å satse på

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!