Polar FT80

  • Leverandør: Polar Elektro Norge AS
  • Veil pris: 2999 kroner (inkl. FT80, pulsbelte og FlowLink)
  • Beste nettpris vi fant: 2799 kroner på Sportsdeal.no
  • Andre modeller: FT60 og FT40 (se nettsiden pulsklokke.no)
  • Ekstrautstyr: S1 fotsensor 999 kroner, G1 GPS mottager 999 kroner.

Kort sagt:

+ Enkel i bruk

+ Oversiktlige menyer og display

+ Gode funksjoner mot flere aktivitetstyper

+ Stilig design

+ Godt tilleggsutstyr tilgjengelig


- Noe små knapper med tanke på bruk med litt tykkere hansker

Da dette ikke er den første pulsklokken fra Polar vi har hatt inne til test, kommer det ikke som en overraskelse at også denne klokken fungerer meget bra.

Ikke laget for eliteutøvere

Det som skiller denne fra de tidligere toppmodellene vi har testet, er at denne FT-serien ikke er spisset mot eliteutøvere som kanskje hovedsakelig trener løping eller sykling. FT-serien er laget med tanke på folk som driver med forskjellige typer aktiviteter som styrketrening, løping, ski, sykling, og så videre.

Les mer:

Stor test av pulsklokker

Test av robuste multiklokker

Mange vil nok også hevde at disse klokkene ser mye finere ut slik at de passer like godt på kontoret som på treningssenteret eller i marka. Sammen med fotsensor eller GPS-mottager kan du også måle for eksempel hastighet og distanse uansett hva du trener. I tillegg til at klokkene fra Polar er enkle i bruk og fungerer godt, har de et godt servise/salgsnett og flere gode nettbaserte kilder og tilbud som fungerer både som support og motivasjon.

Slik kommer du i gang

Det første du gjør etter å ha valgt språk (engelsk) er å legge inn brukerinfo som kjønn, vekt og høyde. I tillegg er det et par enkle punkter som tid, dato og enheter (om du skal ha meter eller fot osv.). Så er du i gang - stort enklere kan det vel egentlig ikke bli.

Ta fitnesstesten på sofaen

Klokken har et innebygget treningsprogram som du kan velge å aktivere. Dette programmet analyserer de ukentlige treningsresultatene, tilpasser seg brukeren og gir deg ukentlige målsettinger på intensitet og hvor mye du bør trene for å forbedre eller maksimere formen. For å aktivere programmet må du bl.a. gjennomføre en "Polar Fitness Test" - noe som betyr at du må tilbringe seks til åtte minutter på sofaen. En grei start for å nå nyttårsforsettene.

Design

Klokka har totalt fem knapper og en skjerm hvor du kan ha inntil tre ulike informasjonslinjer. Du kan også velge å ha f.eks. kun to informasjonslinjer for at pulsen skal vises med store tall.

I forhold til andre pulsklokker vi har brukt har FT80 en relativ lav urkasse og et pent og rent design. Om en ikke vet at Polar lager pulsklokker kan en ta denne klokken for å være en stilig, vanlig digital klokke.

Styrkeprogram

I tillegg til å gi råd i forbindelse med utholdenhetstrening kan du laste inn inntil tre ulike styrketreningsprogram som hjelper deg med å optimalisere treningsøkten på treningssenteret. Etter endt treningsøkt gir klokken deg tilbakemelding om hvilken effekt treningen har hatt med tanke på f.eks. å forbrenne fett, forbedre kondisjon, forbedre maksimal styrke, osv. Du får også ukentlige tilbakemeldinger om hvordan treningen har gått - da kan du få beskjed om alt fra å trene mye, at du har oppnådd dine mål, til at du har trent for hardt og må ta det mer med ro.

Ekstrautstyr

Polar har en mengde tilleggsutstyr som kan kjøpes til. I vår test av FT80 har vi brukt både S1 fotsensor som brukes ved løps- eller gåtrening og G1 GPS-mottager som kan brukes til å måle hastighet og distanse på aktiviteter der det ikke fungerer med en fotsensor - for eksempel ved skigåing, sykling, padling, osv.

Pluss alt det vanlige...

Klokken har alle de funksjoner en forventer av en digital klokke som dato, tid, stoppeklokke og alarmer. I tillegg til selve klokken følger det med et pulsbelte og en Polar FlowLink som gjør at du kan overføre data fra klokken til PC.

Test av pulsklokke FT80 fra Polar

FØLGER MED: Pulsbelte og overføring til PC følger med. © FOTO: John Arne Tungen

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Polar
Pris 2999

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!