Kort sagt:

+ Ekstremt lett

+ Enkel i bruk

+ Tar liten plass i sekken


- Veldig spisset mot en type bruk

- Noe begrenset bæreevne

  • Hansi AS
  • Vekt: 0,9 kg
  • Lengde/bredde: 55cm x 20 cm (22" lengde)
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Atlas
Pris 2999

Konklusjon

Ekstremt lett truge tilpasset trening/løping på snø.

Trugene er innsvingt - noe som gir mindre bæreevne, men et bedre/enklere steg/løpssteg.

Bindingene er enkle i bruk, men lengde på reimene setter noe begrensninger i valg av fottøy. Bindingen er åpen framover slik at en kan bruke skisko med tupp om disse ikke er for romstore.

Ikke definert høyre og venstre fot.

Stegjernene virker solide og viser lite tegn til slitasje fra stein osv. Kan ikke sammenlignes med de beste med tanke på feste, men så er da disse også tiltenkt løping og trening - ikke turer i vanskelig terreng med tung oppakning.

Trugen svinger litt opp i bakkant - noe som gjør at snø som blir liggende oppe på trugen kan kastes opp og frem når du går og henger seg fast på fleece jakke/votter osv.

En spesialisert truge, men kan være et aktuelt valg for flere brukergrupper som setter lav vekt og lite pakkevolum som førsteprioritet.

God å bruke på f.eks kronglete stier som er delvis snø- og islagte. Anbefalt vektbelastning 35 - 85 kg.

Finnes også i en Run utgave som koster 1999 kroner, men veier 300g mer - vi har ikke testet denne. I vår totalkarakter har vi vurdert denne som en ren løps- og treningstruge.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!