John Arne Tungen/Aktivt Testteam

Tåler tøffe toppturer

Dra ut av løypa og opp på fjelltoppen med disse. Se testen.

Vi spurte i bransjen etter ski som skulle være godt egnet til bruk utenfor oppkjørte løyper. Egenskaper vi fremsatte som viktige for leverandørene var gode gå- og svingegenskaper, samt god bæreevne.

Guide til riktig ski

Selv om vi normalt streber etter å ta inn så like produkter som mulig i disse sammenlignende testene, må vi innrømme at spektret på produktene i denne testen er såpass stort at det ikke er mulig å sammenligne direkte de skiene som vi har endt opp med. Verdien i å lese denne testen ligger nok derfor mer i å se noe av det som er tilgjengelig av ski for oss som liker å farte litt på kryss og tvers av løypenettet enn det å skulle kåre en testvinner av disse modellene.

Tidlig testing

Da det er absolutt flest skimodeller å velge blant de som er rettet mot bruk i preparerte løyper, vanlige turski og rene alpinski, er utvalget i vårt testsegment denne gangen noe begrenset. Flere av leverandørene skal ha en stor takk for både å pushe på leveranser direkte fra produksjonslinjene fra fabrikk slik at vi skulle få ski tidsnok - og andre som er sporty nok til å stille med ski selv om de ser på forhånd at de nok bommer litt i forhold til sitt sortiment og vår bestilling. Det er sikkert lesere som vil savne enkelte merker, men selv om vi gjennomførte denne testen såpass sent som november 08 - jan 09 var det flere av de store produsentene som ikke klarte å levere denne type ski tidsnok i forhold til testperioden. Det er tydelig at flere leverandører venter at skisalget starter opp først nå på nyåret.

Alle skiene som er med skal være tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!