Test av Woolpower Full Zip Jacket 600 fra Ullfrotté Original

TYKKELSE OG SNITT gjør jakka lett å kombinere med andre plagg. © FOTO: John Arne Tungen

Ullfrotté Original

  • Woolpower Full Zip Jacket 600
  • Importør: Ullfrotté Original A/S
  • Vekt: ca. 900 g i str. L
  • Vaskeanvisning: 60 grader
  • Materialer: 70 % merinoull, 30 % polyamid
  • Farger: Svart, grønn og blå

Kort sagt:

+ Solid

+ Isolerer godt

+ Snitt og tykkelse som er lett å kombinere med andre jakker


- Litt for lang bak

Denne jakken er å betegne som et forsterkningsplagg eller et mellomlagsplagg. Den er altså ikke ment å fungere som undertøy, men istedenfor f.eks. en tykk genser eller fleece. Jakka har høy hals, lange håndleddsmansjetter med tommelfingerhull, glidelås i hele fronten og et forlenget ryggstykke.

Praktisk

Vi har testet to jakker i 10-11 måneder og begge er brukt jevnlig gjennom hele perioden. Det er lite å utsette på dette produktet. Halsen er god og dekker godt. Glidelåsen er solid, og den er lett å betjene. De lange mansjettene er gode å ha når det er ordentlig kaldt, ellers er det enkelt å brette dem opp slik at de er ute av veien.

Enkel å kombinere

Tykkelse og snitt gjør at jakka er lett å kombinere med andre plagg. Den kan trekkes utenpå annet undertøy, eller brukes under annen skallbekledning. Som all ullfrotté nupper også denne jakka noe, men det er ikke spesielt sjenerende.

Lang bak

Den eneste vi har å utsette på denne jakka, er at den er ganske lang bak. Det gir en god varmeeffekt, med den er så pass lang at den gjerne stikker fram under ryggstykket på ytterjakka om denne er kort i livet. Med en lang anorakk eller ytterjakke er dette selvsagt ikke noe problem.

Les mer:

Test av Aclima WoolNet

Test av Lanullva ullundertøy

Test av skalljakker

Test av årets champagne

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Ullfrotté Original
Pris 1099

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!