Ifølge Skiinfo.no er det åtte skianlegg som venter ca. en halvmeter nysnø eller mer i løpet av de neste fire dagene.

Totalt er 50 skianlegg åpne for skikjøring denne helgen.

Flere skianlegg melder at de holder alt åpent til helgen, blant annet Oppdal og Trysil. Her er det rundt 70 cm snø, og dermed klartr for en god juleskihelg.

Kvitfjell fikk pudderalarm med 20 cm på ett døgn onsdag, og Sjusjøen tilbyr hele 225 km med langrennsløyper.

- La deg for all del ikke lure av hvordan det ser ut i de større byene akkurat nå, med regn og pluss grader. På fjellet er det masse snø, nok minusgrader til at det knirker under skoene, og snøen ligger tungt på trærne, sier Jens-Andreas Løland i Skiinfo.no i en pressemelding.

LES OGSÅ: Perfekt nettingundertøy til vinteren

Prima på fjellet

Også anleggene på Vestlandet byr på gode forhold, melder skiinfo.

Her kan du se listen over hvilke skisenter som holder åpent i helgen. (ekstern lenke)

Røldal og Saudu ser mest snørike ut akkurat nå, med henholdsvis 92 og 78 cm snødybde. Her er en listen som viser hvor det er mest snø. (ekstern lenke)

Hafjell har 250 km med preparerte langrennsløyper, mens også mange andre steder (ekstern lenke) er store løypenett preparert.

Mildt og snøfattig

Hva så med marka? Er det mulig å ta seg en skitur uten å dra til fjells?

Store deler av den skivinteren som så ut til å være i anmars sist helg, har nå regnet bort. Men i de høyereliggende delene av Oslo-marka er det fortsatt muligheter.

"I høyden over 300 meter har nedbøren kommet som sludd og snø og det er fortsatt bra skiføre på veier og i åpent lende", skriver Skiforeningen (ekstern lenke) om forholdene i marka.

Men Skiforeningen råder samtidig til å bruke gamle ski, og underlaget er relativt tynt. Småkuperte løyper bør unngås.

Heller ikke langtidsvarlsene byr på allverdens håp for skientusiaster som ikke har tenkt seg til fjells. Yr.no varsler varmegrader fra lørdag til julaften. Den snøfattige trøsten får bli at det ikke er meldt regn.

LES OGSÅ:

Gavetips i siste liten

Røyefiske i Oslomarka

Aldri mer bakglatte ski

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!