Skientusiaster har lenge gått og ventet på en gladnyhet. Og her kommer den endelig:

Førstkommende helg åpner sju nye norske skianlegg, i tillegg til de elleve som allerede er åpnet, skriver Skiinfo.no.

Hemsedal, Trysil, Oppdal, Sjusjøen, Ål, Nesbyen og Beistostølen har endelig fått nok snø.

LES OGSÅ: Skiføre i hele Europa. Se hvilke bakker som er åpnet!

Hemsedal åpner hele 765 høydemeter og 3550 meter nypreppete bakker i helgen. De har fått mellom 20-30 cm natursnø og snøforholdene skal være svært bra.

Klikk her for listen over alle 18 som holder åpent til helga!

Har du spørsmål om reise? Spør reisejournalisten Inge Lundereng.

ISKALDT: Frosten har kommet til Gålå skisenter. © Foto: Skiinfo.no

Trysil har 25 cm med snø i nedfart og med det åpner Trysil Fjellekspressen med bakke 15 og Eventyr med bakke 21 denne helgen.

- Vi gleder oss til åpningen, og har bra forhold i bakken, sier driftssjef i Trysilfjellet Alpin AS Jan Linstad til Skiinfo.no.

LES OGSÅ: Her er de beste allværsjakkene!

Se værmeldingen for de neste dagen på Yr.no.

Beitostølen har ca 20 cm med snø, og det ventes 10-15 cm til i løpet av de neste dagene. Beitosprinten åpner langrennssesongen for eliten i helgen, og det betyr at skiløypene etter hvert kan bli klare også for andre.

LES OGSÅ: Få turtips fra skikongen!

Sjusjøen er det kaldt og veldig fine forhold for å produsere snø. De har i lengre tid produsert snø til langrennsløypene, og fått hjelp av naturen med nysnø.

Snødybden på Gålå er ca. 25 cm, og har tilsammen 30 km. med oppkjørte løyper med gode forhold! Det ventes stabile forhold de kommende dagene, og det blir preppet igjen ved nedbør.

I Kvitfjell kan du boltre deg i 4500 meter med bakker over 400 høydemeter. Du kan også velge blant en stolheis og to skitrekk.

LES OGSÅ: Sett utfor i de ukjente alpene!

Trysil

TRYSIL: Her preppes bakkene.. © Foto: Skiinfo.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!