Andreas Carlsen

Aloha i Hoddevik

Proffene kommer til Stad for å lære deg å surfe.

9. - 12. oktober ble Fri Flyt Surfefestival arrangert for første gang på Stadlandet.

Hele 60 nasjonale og internasjonale surfere hadde tatt turen til Hoddevik, og det var ikke alle som lot seg stoppe av verken surt vær elle høye bølger.

Mannen bak denne kalde og våte opplevelsen er Christian Nerdrum, som også jobber som nettredaktør i frilflyt.no.

- De siste årene har folk skjønt at det går an å være surfer i Norge. Tidligere kalte du deg surfer fordi du hadde studert i Australia, og så glemte du surfingen da du kom hjem. De siste årene har surfing blitt mye mer populært her, fortalte Nerdrum til klikk.no før festivalen gikk av stabelen.

Mica Lourenco

VANT: Portugiseren Mica Lourenco havnet øverst på pallen under Lapoint Surfout © Foto: Christian Nerdrum

Heftig vær

Jarand Fretheim i firmaet Lapoint er medarrangør, og under festivalen ble Lapoint Surfout arrangert.

Til tross for bølger på mellom 4 til 6 meter, med bølgeperioder på rundt 15 sekunder, var det hele 25 deltagere som våget seg utpå - blant dem to jenter.

Til slutt var det tre nasjonaliteter som havnet på pallen på herresiden.

- Min beste bølge fikk jeg i finalen. Den var større enn normalt, og jeg fikk til det jeg prøvde på, forteller portugiseren Mica Lourenco.

Det var han som til slutt endte opp med seieren i surfekonkurransen.

Slo utlendingene

På andre plass havnet Saltsteinsurferen Jonas Paulsen som hele tiden holdt et høyt tempo. Siste mann på pallen var autralieneren Seamus Fox.

- Det var moro å ta utlendingene, bortsett fra Mica så klart. Han er en utrolig flink og erfaren surfer. Mica angriper bølgen på en veldig riktig måte, forteller Paulsen, som er veldig fornøyd med festivalen.

- Vi hadde kjempebra forhold, og fikk en utrolig naturopplevelse der ute. Festivalen var utrolig bra, og jeg gleder meg allerede til å komme tilbake til neste år, sier han

I kvinneklassen var det mange av jentene som trakk seg på grunn av de store bølgene. Av de to som våget seg utpå, havnet Melissa Pope på førsteplass, mens Dorthe Slater endte opp på andre.

Fri Flyt Surfefestival

FINALISTENE: Her står de fire finalistene klare til dyst. © Foto: Christian Nerdrum

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!