Test av Trekking Mahlzeiten Alkoholhaltiges Getränkpulver mit Rotweinextrakt

LETT PAKKE: Lett å enkel å ha med i sekken. © Foto: Andreas Carlsen

Test av Trekking Mahlzeiten Alkoholhaltiges Getränkpulver mit Rotweinextrakt

FERDIG VIN: Konseptet er smart, men produktet er alt for dårlig. © Foto: Andreas Carlsen

I testpanelet

Pris og bestilling

  • Produsentens nettsider har også nettbutikk
  • Pris: 3,95 euro, pluss frakt

Kort sagt:

+ God idé

+ Ganske enkel å tilberede


- Vond smak

- Rar og litt ekkel lukt

Pulver er herlig. Vi som er mye på tur har de siste årene for alvor lært oss å sette pris på frysetørret turmat, og før det har Toros Rett i koppen vært nærmest en selvfølgelighet i snippesken. Etter hvert som Real Turmat og Mountain House har fått skikkelig fotfeste i markedet, har flere produkter blitt introdusert, og tilbudet blir stadig bedre.

Se omtale av cheeseburger på boks

Av og til dukker det opp produkter som av ulike grunner ikke tar helt av. Vi har testet tysk rødvin i pulverform, og håper produktet aldri når norske ryggsekker.

Varm eller kald

Trekking Mahlzeiten har laget pulvervinen, som kommer i to varianter - en varm og en kald. Begge skal holde 8,2 prosent alkohol. Vi skjønner ikke helt hvordan det er mulig, men velger å tro på det. Fremgangsmetoden er like enkel som med frysetørret turmat: Vi tar to desiliter vann (kaldt eller varmt etter hvilken vinvariant du har kjøpt), heller pulveret oppi, rører godt, og nyter et godt glass vin - trodde vi.

Det var ikke noe godt

Posen er enkel å åpne. Det tar litt lang tid å røre ut pulveret, men det kan vi leve med. Den ferdige vinen ser omtrent ut som vanlig, rød husholdningssaft.

Lukten er stram, og minner om noe syntetisk. Det er vanskelig å sette fingeren på lukt, men panelet har kommet fram til at "sprittusj" er den mest presise betegnelsen. Andre assosiasjoner er gjær, plast og kjemikalier. Altså ikke noe du helst vil putte i kroppen din.

Normale, oppegående mennesker ville kanskje latt det bli med det, men ikke vi. Vi putter det i munnen, ruller det litt rundt. Et av tre medlemmer i panelet svelger unna. De to andre spytter ut. "Papp" og "lim" blir nevnt. Vi konkluderer med at vinen ikke er god, og ikke kan anbefales.

Den varme og den kalde varianten er nesten helt like, bortsett fra at sprittusjen er noe dempet på den varme.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Trekking Mahlzeiten
Pris

Konklusjon

Det er synd at pulvervinen smaker såpass ille, for tanken om vin i pulverform er forlokkende. Et godt glass etter en god dags økt i skogen eller på fjellet er vanskelig å toppe. Hadde "Alkoholhaltiges Getränkpulver mit Rotweinextrakt" vært i nærheten av noe drikkelig, hadde vi uten betenkeligheter anbefalt det. Det kan vi dessverre ikke.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!