THAIENE har tre lidenskaper; å spise, spise og spise. Likevel er de tynne som en strek. Det er fordi de spiser ofte, spiser små porsjoner og holder seg unna fete meieriprodukter. © Foto: Mai-Britt E. Sverd

- Thaisuppe med kylling er kjempelett å lage. Og så smaker den fantastisk, sier Hjemmets journalist Mai-Britt E. Sverd. Suppen er et ferieminne fra Koh Samui i Thailandbukta.

Sjekk oppdaterte priser på turer til Thailand her.

Tom Ga Kay (kyllingsuppe med kokosmelk)

Thailandske supper er som pizza; man tager hva man haver - og alle har sin egen vri. I denne oppskriften er sitrongress, galangal og sitronblader finhakket. Andre bruker hele stykker. Scampi smaker også godt i suppen.

Ingredienser (fire personer):

7,5 dl kyllingbuljong

2 stilker sitrongress , finhakket

5 cm galangal, finhakket

3 sitronblader/kaffirlime, finhakket

400 g finstrimlet kyllingfilet

1 ts salt

4 ss limejuice

3 ss fiskesaus (det står fish sauce på flasken)

1/2 ts sukker

4 dl kokosmelk

4 små, røde chili (bird's eye), finhakket

Frisk koriander

Fremgangsmåte:

Kyllingbuljong, finhakket sitrongress (bruk nederste del), galangal og sitronblader gis et oppkok over middels varme.

Ha i limejuice, fiskesaus, salt og sukker. Kokes over svak varme i 10 minutter.

Til slutt har du kokosmelk, chili og kyllingen i suppen. Server når kyllingkjøttet er blitt hvitt. Det tar få minutter. Dryss over rikelig med friske korianderblader.

Hvis du ikke har tilgang på asiatiske råvarer som kaffirlime, galangal og sitrongress, kan du prøve denne oppskriften.

Ingredienser (fire personer):

2 chili

1 gul løk

3 hvitløkbåter

2 paprika

200 g sjampinjonger

smør eller olje til steking

1 liter hønsebuljong

1 boks kokosmelk (400 ml)

3 kyllingfileter, ca. 300 gram

1 purre

1 ss fersk ingefær

Revet skall og saften av 1 lime

Salt

Frisk koriander

Fremgangsmåte:

Strimle alle grønnsakene. Finhakk løk og hvitløk.

Fres chili, løk, hvitløk, paprika og skivet sjampinjong i smør eller olje. Spe med buljong og kokosmelk. Kok på svak varme i ca. 5 minutter.

Strimle kyllingfiletene og legg dem i suppen sammen med strimlet purre, finhakket ingefær, saft og skall fra en lime. Kok i ytterligere ti minutter på svak varme. Smak til med salt og dryss korianderblader over.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!