Bukkerittet

UTFORSYKLING: Syklist og utforguide Snorre Pedersen. © Foto: Inge Lundereng og Thorkild Gundersen

Thorkild Gundersen og Inge Lundereng

Høy puls i Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen skal bli Nord-Europas feteste adrenalinsenter. Vi har testet det.

- Du trenger ikke være dumdristig, det blir tøft nok uansett!

Rådet kommer fra terrengsyklisten og guiden vår i Hafjell Bike Park, Snorre Pedersen. Vi Menn har akkurat ankommet toppen av Hafjell med gondolbanen og trenger ingen flere påminnelser. Den ene utforløypen for terrengsykler brattere enn den neste ligger foran oss. Her er løyper med navn som Zig-Zag og Buldreløypa, Brattlykkja og Ekspressen.

Vi er noviser i sykkelcross og downhill, men stuntreporter Inge Lundereng har aldri vært redd for en utfordring. Han lar seg villig dresse opp i beskyttelsesutstyr fra topp til tå, og setter utfor i hælene på Snorre Pedersen.

Snorres downhill-løyper i Hafjell har fått glitrende omtaler i sykkelmagasiner over hele verden. Mer enn 5000 syklister har besøkt anlegget i sommer - og det beste er at du ikke trenger være ekspert for å kose deg. Som du vil se av videoen: Enhver amatør kan få adrenalinkick i sommer-Hafjell.

Heiskort, sykkelleie og sikkerhetsutstyr koster rundt en tudenlapp for dagen. Les mer om åpningstider og muligheter på hafjell.no

Bukkerittet

TO INDRE: Vi hadde ikke sjans til å følge Snorre i svingene. I bakgrunnen ser du smellvakre Gudbrandsdalen. Det er lov å nyte utsikten, også. © Foto: Inge Lundereng og Thorkild Gundersen

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!