Slik leser du karaktergrunnlaget

Oppsett: Er lavvoen enkel å reise og rive; er topphatten enkel å montere, er det enkelt å reise lavvoen alene?

I bruk: Er det lufteventiler, og hvordan fungerer disse? Hvordan er topphatten festet, er den funksjonell og enkel å justere? Er lavvoen stabil i vind, er den vanntett? Er pakkposen praktisk? Andre praktiske løsninger, tilgjengelig tilleggsutstyr. Muligheter for oppgradering.

Konstruksjon: Generell kvalitet, vekt, sømmer, fester, bardunfester (lave og høye), kvalitet på glidelås, beskyttelse (vindklaff) av glidelås, størrelse på "inngangsdør", har lavvoen stormmatter.

Standardutstyr: Må du kjøpe ekstra deler for at du skal få en funksjonell lavvo?

  • Fritex
  • Antall personer oppgitt: 4
  • Antall personer, vår anbefaling: 2-3
  • Vekt: 6,5 kg
  • Standardutstyr: Stang, duk, plugger og pakkpose
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Fritex 4
Pris 4590

Konklusjon

Solid og vindstabil. Enkelt og raskt oppsett. Greit med plugg- og bardunfester. Solide plugger, leveres med nøyaktig antall. Stor inngang, mulig å bruke reimer i tillegg til glidelås. Solid, men trang pakkpose. Selve pakkestørrelsen på vårt testeksemplar var upraktisk lang pga. kun tredelt midtstang, men stangen kan spesialbestilles i flere deler. Låsingen på bardunene sklir noe. Lisser for å kunne heve duken mellom pluggene for bedre trekk til bålet, fungerer delvis. Savner myggnetting og ventiler. Topphatt burde vært standard, men godt med tilleggsutstyr tilgjengelig.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!