Viktig om testen

Bruksområde er produsentenes anbefalinger. Beskrivelse er produsentens redegjørelse for padleegenskaper og tanker bak designen. Konklusjonene er testernes vurdering av kajakkene.

Testen er utført av svenske Utemagasinet

Utemagasinet

Padlelykke i plast

Det er vanskelig å finne kajakken som passer deg. Denne testen kan hjelpe.

Kort sagt:

+ Lettpadlet

+ Lett

+ Stabil


- Små pakkluker

- Dårlige styrepedaler

Bruksområde ifølge produsenten: Eliza er designet for kvinner, eller egentlig mindre personer. Kan padles på alle typer vann. En kajakk nybegynnere kan utvikle seg i.

Produsentens beskrivelse: Designet av kvinner, for kvinner. Det betyr at den er kort og enkel å håndtere for lave padlere. Den er derimot ikke treg, slik mange påstår om kajakker med kort vannlinje. Formen skal gjøre kajakken stabil, men også lettmanøvrerbar. Når den "kantes" skal den svinge med letthet. Sittebrønnen er laget for kvinnelige hofter, og den er smal frempå, for å gi støtte til korte personer. Sete og styrepedaler kan justeres. Dekket har to pakkluker som er lette å få opp. Sikkerhetsliner rundt kajakken, bærehåndtak og elastiske liner til å feste utstyr i.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Necky
Pris 11000

Konklusjon

Testernes vurdering: Kajakken fungerer for allroundpadling for små til middels lange padlere. Det er en bra første- eller familiekajakk fordi den er lettpadlet, stabil og trygg. Morsom og lett å manøvrere, kul å surfe og leke med i bølgene, og noe du kan utvikle deg med.

Eliza er ingen racer, men det er lett å holde jevn fart med kamerater som bruker lange og smale turkajakker. Derimot går det tregere med mye bagasje. Du har stor bevegelsesfrihet, og du slår ikke knokene når du padler denne.

Setet er lett å justere, selv under padlingen. Du sitter høyt i kajakken. Pedalene er litt mer kranglete. Det er vrient å få samme lengde for begge beina, og du må stille dem inn før du setter deg inn. Pedalene er vanskelige å bruke, og fungerer bare når du er barføtt eller har på våtsko. Det er vanskelig å heise roret.

Pakkrommene er romslige innvendig, men lokkene er små og bagasjen må noen ganger pakkes om for å gå nedi. Lukene er tette, men litt trange når de er nye.

For at Eliza skal bli bedre ønsker vi et bedre pedalsystem, elastisk nett til å feste utstyr i (vi mistet nesten kartet som satt fast i de elastiske linene, og en stor pakkeluke.

For øvrig klart godkjent for denne robuste kajakken, som absolutt er verdt pengene.

  • Vekt: 22,2 kilo
  • Lengde: 460 centimeter
  • Bredde: 55,8 centimeter
  • Sittebrønn: 71,6x40,6 centimeter
  • Totalt volum: -
  • Pakkeluker: 34x19, 34x19 centimeter
  • Makslast: 135 kilo

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!