Slik leser du karaktergrunnlaget

  • Praktisk bruk: Hvordan er kokeapparatet i praktisk bruk: koke vann, steke mat og varme telt. Hvor lang tid tar forvarmingen, og er den enkel å gjennomføre? Hvordan er regulering av effekt? Krever brenneren mye vedlikehold, og hvor enkelt er det å utføre vedlikeholdet? Følger det med en lett forståelig bruksanvisning?
  • Driftssikkerhet: Er kokeapparatet sikkert i bruk, er det deler som lett blir slitt eller kan gå i stykker? Alvorlige lekkasjer og deler som lett mistes
  • Effekt: Hvor lang tid tar det å koke 1 liter vann
  • Oppbevaring, verktøy og tilbehør: Er oppbevaringsposen praktisk og solid? Kan verktøyet som følger med, brukes til reparasjoner i felt, og hvordan er kvaliteten? Er det med annet tilbehør, reserve- eller vedlikeholdsutstyr?

John-Arne Tungen

Effektive til matlagingen

Vi har testet hvilke kokeapparater som er best - også i kulda.

  • Brensel: Bensin, parafin, diesel, gass
  • Vekt (brenner og pumpe): 470 g
Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Primus
Pris 1749

Konklusjon

Denne brenneren takler det meste! Stabil, gode kjelestøtter. Kun Xgk bråker mer, men rask forvarming og høy effekt. Dyser må skiftes ved bytte av drivstoff, (en enkel operasjon). Må bruke verktøy for rensing av dyse. God pakkveske og godt verktøy. Solid, presis pumpe og god effektjustering. Viktig å lette trykket på flasken før du kobler pumpa fra drivstoffslangen, hvis ikke får du lett lekkasje av drivstoff. Dette gjøres ved å skru pumpen ut av flasken. Solid og funksjonell, et førstevalg for friluftsliv hele året!

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!