Grethe Rønningen

Helt grønn på Costa Rica

Økoturisme og et myldrende dyreliv er hva som venter deg på Costa Rica.

Østkysten ligger mot Det karibiske hav og her er det følgelig avslappende på ekte karibisk vis. Kysten har nydelige strender med kokospalmer og trær som gir ly fra solen. Befolkningen er for det meste afroamerikanske og etterkommere av slaver som jobbet på de store plantasjene i gamle dager. I Puerto Viejo de Talamanca (fire og en halv time med buss fra San José) kan du prøve deg på snille surfebølger eller slappe av på hvite strender. Etter en liten sykkeltur sørover kan du finne strender som du har nesten for deg selv. Om mulig enda mer avslappende er det i Cahuita - litt rastafariland. Styr unna byen Puerto Limón som er beryktet for mye kriminalitet.

Midt i landet finner du blant annet hovedstaden San José - en by du er innom kun fordi det er et knutepunkt for reiser i alle retninger. Men det er ikke langt til nærmeste naturreservat eller nærmeste vulkan. En av de mest besøkte er Parque Nacional Volcán Poás. Vulkanen er aktiv, men kan besøkes. Og er du heldig, møte du på villhester.

Vestkysten er mer latinoamerikansk enn østkysten. Her er det også mer utbygd for turister - og det er hovedsakelig amerikanske turister her. Mange kommer for å surfe på de evig rullende bølgene fra Stillehavet. Vi leide hus i rolige Nosara som er blitt en favoritt hos mange amerikanske kjendiser. Det går utflukter til sumpene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.