På Norges tak
Jotunheimen huser unike og sagnomsuste områder med urørt natur, spennende, majestetiske og utfordrende fjellområder og isbreer.

Nasjonalparken frister til variert, aktivt friluftsliv og til jakt og fiske året rundt.
Aasmund Olavsson Vinje døpte området "Jotunheimen" i 1862, inspirert av det ville landskapet og norrøn mytologi. Jotnene - trollene - har heimen sin her. Navn og steder fra sagn, eventyr og de klassiske norske forfatterne gjør at man føler historien ligge i fjellene.
Kjente topper
I Jotunheimen finner vi den kanskje mest navngjetne fotturen i den norske fjellheimen: Besseggen. Og vi må ikke glemme vårt høyeste fjell: Galdhøpiggen, eller det nest høyeste, Glittertind. Eller perleraden av topper over den magiske 2000-metersgrensen som venter på å bestiges.
Alle Norges ti høyeste fjell og nærmere 90 prosent av våre om lag 300 topper over 2000 meter ligger i Jotunheimen. Lom kommune er arealmessig den største kommunen i Jotunheimen, og har over halvparten av 2000-meterne.
De villeste og kvasseste tindene i Jotunheimen finnes i Hurrungane. Der finner vi også fjellklatrerne. Turtagrø og Fossheim Turisthotell er gode utgangspunkt for alpine opplevelser.
Forgangne tider
Jegere og fiskere har brukt Jotunheimen i tusener av år. I dag vitner rester av boplasser, dyregraver, gamle ferdselsårer og rester etter seterdrift om forgangne tider. Villreinen råder grunnen i vest, mens tamreinen dominerer resten av parken.
Et stort og godt utbygd nett av turløyper i vill og særpreget natur gir muligheter for flotte fot- og sykkelturer. Eller hvorfor ikke oppleve Jotunheimen fra hesteryggen? Her finnes noe for enhver smak og ambisjonsnivå.
En populær tredagerstur er å starte fra Gjendesheim, og gå til Memurubu over spektakulære Besseggen. Derfra tar du "snarveien" til Spiterstulen, over uberørt villmark på Memuru- og Hellstugubreen. Fra Spiterstulen nås den spektakulære utsikten tredje dag.
Noe for enhver smak

Spiterstulen er et naturlig utgangspunkt for brevandring og tindebestigning. Herfra nås følgende topper på dagsturer: Galdhøpiggen (2469 moh.), Glittertind (2464 moh.), Leirhø (2330 moh.), Store Memurutind V (2364 moh.), Styggehø (2213 moh.), Tverråtind V (2309 moh.), Store Hellstugutind (2346 moh.) og Store Urdalstind (2116 moh).
Isbreer frister også mange. Eventyrisen - Svellnosbreen - er blant de mest spektakulære. Faktisk kan vi gå fra Spiterstulen til toppen av Galdhøpiggen via denne breen. Brefører anbefales.
Det er ikke bare fjellvandring og toppturer som frister: Stor fallføyde og rennende vann innbyr til vannsport og fiske etter fjellørret. Ryper i fjellet frister jegere.
Vinterstid kan vi gå både bortover og nedover på ski. Offpiste skiløping, toppturer og randonné er populært. Hundekjøring er en annen mulighet, men store deler av Jotunheimen er rett og slett for bratt.