For snart ti år siden vendte Virtudes og Antonio Garcia tilbake til sin kjære landsby El Acebuchal. Sammen med familien ville de gjenreise hjemstedet som lå som en øde spøkelsesby. I løpet av noen år hadde de bygd opp og skapt et fredelig eldorado for både innbyggere og turister som søker sjelefred.

Før den spanske borgerkrigen var El Acebuchal en fredelig fjellandsby hvor innbyggerne levde av å dyrke lime og grave ut kull. Det var et livlig møtested for handelsfolk som fraktet sitt gods over fjellpasset med muldyr. I 1949 ble byen forbudt av diktator og general Franco. Han fant seg ikke i motstanden han og hans tilhengere møtte her. Innbyggerne måtte flykte fra landsbyen som ble rasert og lagt øde av Francos menn.

Se flere bilder, bestill rom og få mer informasjon om El Acebuchal. Sjekk også Gretes Reiser.

SAMLET FAMILIE: Familien Garcia gjenreiste landsbyen El Acebuchal som er blitt et nydelig feriested. Bestefar Abuelo håper barnebarnet vil ta vare på landsbyen i fremtiden. © Foto: Nina Bergersen

Les hele saken

Se flere saker fra: Solkystens skjulte perler

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!