Sett fra utsiden er ikke Malaga særlig fristende. Vi får egentlig mest lyst til å kjøre forbi, men når vi først har kronglet oss inn i hjertet av byen, er det en overraskende koselig og spennende bykjerne der inne.

Malaga har gjennomgått en omfattende ansiktsløftning de siste årene, og det jobbes for at byen skal bli en kulturhovedstad. Byens store sønn, Picasso, hylles i disse dager med et nyåpnet Picasso-museum, eller følg Picasso-ruten via et kart som guider deg til ulike Picasso-relaterte steder. Kanskje du vil ta et glass vin på baren El Pimpi der byens andre kjente sønn, Hollywood-stjernen Antonio Banderas, har tilbrakt mange timer blant sine lokale venner eller sammen med kjendisvenner.

Malaga by er litt røff i kantene, men det er gode shoppingmuligheter, kafeer og severdigheter som gjør at byen fortjener en sjanse. Besøk borgen Gibralfaro, en vel bevart festningsborg med strålende utsikt over byen og havet. Ta gjerne et hotelldøgn på Paradoren ved borgen, som har et svung av eksklusiv fortid hengende i veggene.

PICASSOS FØDESTED: Her i annen etasje (der vinduet er åpnet) ble Malagas store sønn Pablo Picasso født. © Foto: Nina Bergersen

Les hele saken

Se flere saker fra: Solkystens skjulte perler

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!