Helly Hansen Odin mountain jacket

Vekt: 710 g

Pris: kr 4999,-

 

Hoftelang jakke i trelagsmateriale med Helly Tech-membran. Mykt og relativt tynt stoff gir god bevegelighet. Romslig snitt med plass til godt med klær under.

Innvendig, avtagbart snøskjørt av soft shell i livet. Glidelåsen her kan festes i tilhørende bukse for helt tett lukking.

Enhånds snorstramming nederst. Grov, toveis glidelås i front. Innvendig klaff under glidelås, ingen utvendig klaff eller borrelås. Toveis, vannavstøtende lufteglidelås under ermene. Ingen klaff over denne. Enkel betjening, men vanskelig å lukke helt i endene. Vind trenger inn i ruskevær.

Enkel, men grei hette. Litt liten stivhet i bremmen, men greit kompromiss mellom beskyttelse og oversikt. Litt lite dekning av kinn og nese for tøffeste vinterturer. Liten lomme på ermet. To lave frontlommer og to brystlommer med samme glidelås som i front. Innvendig membranstoff i lave lommer. Nettingstoff i brystlommer.

Dårlig vanntetthet. Antagelig inntrengning gjennom glidelås i front og i brystlommene, samt i sømmene. Ytterstoff trekker noe vann.

Ingen kritisk slitasje eller skader på jakka i testperioden.

God og behagelig jakke som fungerer bra til tørr vinterbruk.

 

Slik er jakken vurdert:

Ventilasjon og vanntetthet: 5/10

Snitt og bevegelighet: 8/10

Funksjoner og detaljer: 7/10

Slitestyrke: 6/10

Allsidighet: 6/10

Totalt: 6/10

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Markedsføres av: www.hellyhansen.no
Pris 4999

Konklusjon

God og behagelig jakke som fungerer bra til tørr vinterbruk.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!