Var det selve testen av løpesekker du lette etter? Den finner du her.

Den kanskje viktigste egenskapen for en løpesekk er at den sitter behagelig på kroppen og holder seg i ro. Ryggen og skulderstroppene bør ventilere godt.

Løpesekker har oppheng for drikkeblære, og hull og fester til slangen fra blæren. Hvordan slangen er festet, har mye å si. Du vil ha den lett tilgjengelig, så du når som helst kan ta en slurk. Samtidig må den ha et godt feste, så den ikke henger og slenger. Det er forskjell i kvaliteten på drikkeblærene. En god drikkeblære lekker ikke, og er lett å fylle og tømme.

Tuten bør være god å drikke av og enkel å stenge og åpne med én hånd. De fleste sekkene har eget rom til drikkeblæren. Det er en fordel, så søl eller kondens på blæren ikke gjør de andre tingene våte.

Ting du vil ha tak i mens du løper, vil du helst feste foran på kroppen. Derfor har mange av sekkene lommer foran på skulderstroppene, med plass til blant annet energibarer.

Vi har testet:

Tre testere har svettet og drukket: Malin Iren Haug, som konkurrerer aktivt i triatlon, har vært i norgeseliten i fallskjermhopping og er løpetrener i Idrettslaget BUL. Julie Mowinckel har gjennomført halvironman og er medisinstudent med instruktørerfaring fra løping og fallskjermhopping. Maren Haugeto er profesjonell tester og journalist.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!