Året rundt med viltkamera

MENS VI VENTER PÅ ØRN: En dag kommer nok havørna på åtet med fiskeslo, men inntil det skjer, blir det måsebilder i bøtter og spann.

MENS VI VENTER PÅ ØRN: En dag kommer nok havørna på åtet med fiskeslo, men inntil det skjer, blir det måsebilder i bøtter og spann. Foto: Foto: Arne T. Hamarsland

Publisert Oppdatert

Vinter

Om vinteren brukes kameraene til å sjekke når og hvor mange ulike rever som er innom de ulike åtene. I perioder med barmark er kameraet et godt supplement til spor. Får du tips om at ulven har tatt elg, gjelder det å være rask med å få opp kameraet før ulven går lei av kadaveret. Bruk dager med gode sporingsforhold til å finne og følge gaupespor. Er du heldig, finner du nyslåtte rådyr som gaupa vil komme tilbake til for å spise opp. En oppstilling ved en fôringsplass for elg eller rådyr vil garantert gi nok bilder til at du er fornøyd.

Vår

Selv om sporet ofte avslører om det er rev eller grevling som bor i hiet, kan noen dager med viltkamera gi mye ekstra informasjon om hvilke individer som er innom, når de kommer og når de drar. En bever som søvndrukken kommer ruslende opp ei beverslepe etter mat kan være gode bildemotiver.

Sommer

Rev- og grevlingunger er på farten hele tiden. Et viltkamera i lav høyde når valpene kommer ut for å leke, kan gi en del artige bilder. Midtsommer står råbukken øverst på lista. Den har sine feiinger og stier som kameraet kan plasseres ved. I fjellet er det rovfugltuer som flittig brukes til mattilberedning, og ved kysten har havørna sine favorittholmer. Mulighetene ligger der og venter.

Høst

En rekke saltsteiner i elgjaktterrengene er yndete "stikk innom"-steder for elgen. Kronene begynner å bli utvokste, og det er artig å telle takker og drømme om at akkurat den oksen skal komme innom igjen om noen uker - når kamera er byttet med 30-06.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning