Slik testet vi

Alle skoene prøvd flere ganger på asfalt, grus, tartan og tredemølle. De er testet hver for seg og i sammenlikningsøkter.

Løpsfølelse, stabilitet, passform og demping er våre kriterier i denne testen. I testen av lettvektssko teller løpsfølelse og passform mest, mens vi har lagt mer vekt på stabilitet og demping i testen av mengdetreningssko:

Løpsfølelse: Respons fra underlaget, hvordan sålen reagerer mot ulike underlag, smidighet på foten og hvorvidt skoen tilpasser seg ditt naturlige løpesteg. 

Stabilitet: Støtte rundt foten, særlig rundt hæl og ankel. Stabilitet er særlig viktig om du lander på hælen når du løper. Ofte vil sko som oppmuntrer til et raskt løpesett være mindre stabile.

Passform: Skoens konstruksjon og hvordan den sitter på foten. Tåboksen og pløsens utforming, materialet rundt hælen.

Demping: I hvilken grad og hvordan skoene tar av for belasting mot underlaget.

Her finner du løpeskotesten for 2016 - 19 nye sko er testet

En perfekt mengdetreningssko er både stabil og morsom å løpe med, uavhengig hvor på foten du lander.

Vi mener å ha funnet denne skoen i vår testvinner Saucony Triumph.

Enda mer stabil er den kjente traveren Asics Gel Nimbus, men denne splitter juryen: de som liker denne, liker den veldig, veldig godt. Og motsatt.  

Flere av skoene i denne kategorien er ganske lette. Det finnes sko her som er lettere enn de tyngste lettvekterne. Vi synes kvaliteten er jevnt over høy. 

Smidige sko

Ved siden av de to nevnte har vi stor sans for Brooks Ghost 7, en myk og smidig sko, og Nike Pegasus, også en svært komfortabel mengdesko som er ganske lett på foten.

Adidas Supernova Glide er også en smidig mengdesko.

Hoka har mange fans, og deres modell her skiller seg ut med høy såle, superdemping og lav dropp. Det blir mye av en smakssak om man liker å løpe med denne skoen.

Vanskelig anbefaling

Altra Paradigm skiller seg ut med nulldropp og en ganske rar respons - det er vanskelig å anbefale denne unisont!

Skoene fra Mizuno og New Balance er ikke dårlige, men har noen ulemper som gjør dem mindre attraktive i denne konkurransen.

Uansett vil du helt sikkert finne en sko som passer ditt behov til mengdetrening her:

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Stor test av løpesko 2017

Årets beste løpesko

Etter å ha løpt et par tusen kilometer har vi funnet skoene du vil ha.