Verdens råeste maraton

Lyst til å løpe maraton på den kinesiske mur eller blant ville dyr i Afrika?

Publisert Oppdatert
4 MIL: Hadde du orket å løpe fire mil på den kinesiske mur?

4 MIL: Hadde du orket å løpe fire mil på den kinesiske mur? Foto: Foto: Albatros Travel

AFRIKA: Løp maraton blant Afrikas ville dyr.

AFRIKA: Løp maraton blant Afrikas ville dyr. Foto: Foto: Albatros Travel

Kunne du tenke deg å løpe maraton i Himalaya? Eller hva med polarsirkelmaraton på Grønland? Med det danske reiseselskapet Albatros Travel kan du gjøre nettopp dette. Maratonreisene er en del av selskapets opplevelsesturer som går til flere eksotiske steder i verden. Men maratonløpene egner seg ikke for den som lett får hold etter å ha løpt noen kilometer i lysløypa.

Les mer om maratonturene her>>

- Du må kunne løpe og være trenet, men samtidig er ikke turene bare for de vilt trenede. Vi har alternative lengder på løpene, så dersom man ikke orker å løpe et helt maraton som er på 42,195 kilometer, kan man løpe halvmaraton eller 10 og fem kilometer, forteller Rune Nortoft som er sjef for sports- og maratonreisene til Albatros Travel til Klikk.no.

Muren mest populær

Er du godt trent og har god selvdisiplin kan de spesielle maratonløpene gi deg et uforglemmelig minne.

- Det mest populære løpet er The Great Wall, altså maraton på den kinesiske mur. Dette var det første maratonløpet vårt og startet i 1999. Under siste maraton deltok hele 1700 mennesker. De aller fleste som deltar er dansker og amerikanere, men det kommer maratonløpere fra hele verden for å delta - også fra Norge, forteller Nortoft. Han legger til at på de mindre løpene som er polarsirkelmaraton på Grønland, maraton i Himalayafjellene i Tibet, samt maraton på savannen i Sør-Afrika har mellom 80 og 150 deltakere.

Se flere bilder fra maratonløpet i Tibet 2008 her>>

Polarsirkelmaraton

De ulike maratonløpene byr på noe for en hver smak. Dersom du er glad i varme kan du løpe på savannen i Sør-Afrika under "De store fem maraton". Nortoft understreker at sikkerheten er stor og at man ikke ser noen av de farligste dyrene under løpeturen.

- Vi garanterer at man ikke treffer på løver og elefanter, men man kan se både sebraer, antiloper og andre afrikanske dyr, sier han.

Dersom man foretrekker en kortere flyreise og et kaldere klima passer kanskje polarsirkelmaraton bedre. Her går ferden på og ved siden av isfjell og over fantastisk morenelandskap på Grønland.

Kina er neste

Dersom du kunne tenke deg å kaste deg på den populære maratonbølgen er det dessverre for sent å melde seg på til polarsirkelmaraton på Grønland som arrangeres den 18. oktober i år. Men i mai neste år kan du bli med på maraton i Kina da The Great Wall maraton arrangeres 16. mai. Prisen på denne turen er fra kroner 7000 og da er det inkludert flyreise. Du finner flere priser på selskapets internettsider.

Neste maratonløp:

Den store muren maraton: 16. mai 2009

De store fem maraton: 20. juni 2009

Det store tibetanske maraton: 18. juli 2009

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning