Test av solide klokker for turbruk

Travel Honey Watch

GPS Klokke – Litt morsom, men ingen klokke til aktivt friluftsliv.

TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening.
TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening. Foto: Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Travel Honey Watch

Husefest Marketing, tel. 45 87 29 18, www.fantasipriser.com

Pris: 1599,-

Vanntett til: 50m

GPS: Ja

Kompass: Nei

Barometer: Nei

Høydemåler: Nei

Med i esken: Klokke, USB kabel, programvare for geotagging, engelsk bruksanvisning

Annet: Oppladbart batteri, oppgitt ca 21 timer drift

Når det reklameres med en "Ny og banebrytende GPS-klokke" klarer selvsagt ikke vi å la være å ta den med i en slik test - selv om vi kun fant denne hus en norsk nettbutikk. Klokken er utformet som en enkel analog klokke. I tillegg er den utstyrt med en integrert GPS-mottaker.

GPS-mottakeren kan lagre POI (point of interest), den kan brukes som en datalogger for å lagre ruteinformasjon og se dette ved hvelp av Google Maps / Google Earth og den kan brukes til å geotagge bilder.

Importøren kaller utseende for retro og tidløs. Vi må si at klokken ikke akkurat ser ny og banebrytende ut, men smak og behag er individuelt. Urskiven har en "normal" størrelse med ca 3 cm i diameter, men urkassen er 2 cm høy - noe som gjør at den bygger mye på håndleddet.

GPS-enheten har tre funksjoner.

1. Den kan ta deg tilbake til et tidligere lagret punkt. Den viser retning ved hjelp av 8 led lys på urskiven som lyser i den retningen du skal gå.

2. Den kan fungere som en datalogger som lagrer ruteinformasjon som ved hjelp av den medfølgende programvaren kan vises ved hjelp av Google Maps eller Google Earth.

3. Denne programvaren kan også brukes til å geotagge bilder slik at du vet nøyaktig hvor bildene dine er tatt.

Programvaren som følger med fungerer bra og er enkelt i bruk, men selve produktet/klokken har for dårlige funksjoner til å kunne fungere noe særlig til friluftsliv. Vi opplevde at kaldstart kunne ta mellom 5 og 10 minutter - noe som er lenge. Varmstart tok som regel rundt 1 minutt - noe som er akseptabelt.

Ved bruk av Location Finder (finne tilbake til et tidligere lagret punkt) er det mulig å lagre kun et punkt om gangen. Om du skal på markatur kan du f.eks lagre posisjonen til bilen og bruke klokken til å finne tilbake til denne. Om du ønsker å legge inn et punkt til - f.eks punktet dit du skal (f.eks en hytte) er dette ikke mulig.

En annen begrensning ligger i at du ikke får noen indikator på hvor langt det er til endepunktet - ikke før du kommer innenfor er radius på 15 meter. Vi opplevde ganske store avvik / feilvisning. I greie omgivelser med tanke på mottak av GPS-signaler hadde vi ofte en feilvisning på 20 - 30 meter - andre ganger større avvik.

Dataloggerfunksjonen fungerer greit, men også denne er noe preget av unøyaktighet - gjerne mellom 20 - 30 meter. Dette avviket er kanskje ingen big deal, men vi nevner det likevel. Klokken kan lagre inntil 100 000 punkter (som danner ruta), hvor mange ruter det er lagringsplass til kommer an på hvor ofte klokken lagrer posisjon - noe en kan stille inn selv via programvaren. Ruter som er lagret kan enkelt leses av via programvaren og ved hjel på av Google Maps/Earth.

Geotagging av bilder mener vi ligger utenfor denne testen og vi har derfor ikke vektlagt denne funksjonen.

Denne saken ble første gang publisert 19/10 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også