Test av solide klokker for turbruk

Suunto Core Extreme edition

Best i test!

TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening.

TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening. Foto: Foto: Produsenten

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Stort display som gir mulighet til mye informasjon

+ Det du trenger av funksjoner

+ Enkel å ta i bruk

+ Stilig design

+ Kan skifte reim og batteri selv

- De utgavene med mørk skive kan være litt vanskelige å lese av under enkelte lysforhold og om du holder klokka i enkelte vinkler i forhold til øynene

Suunto Core Extreme edition

Amer Sport Norway AS, tel. 67 55 13 30, www.suunto.com

Pris: 3300,-

Vanntett til: 30 meter

GPS: Nei

Kompass: Ja

Barometer: Ja

Høydemåler: Ja

Med i esken: Klokke og bruksanvisning

Annet: Dybdemåler

Vi hadde to Core-modeller inne til test i første halvår av 2008, også da ble denne klokken en av våre absolutte favoritter. Siden forrige test er den kommet i flere utgaver hvor det kun er design som skiller de forskjellige modellene.

Noe av det som skiller denne klokken fra de andre i denne testen er at Core har dybdemåler i tillegg til de andre sensorene som de andre har - moro når du f.eks snorkler.

Stor skjerm som gir mulighet til bl.a grafisk fremstilling og mye informasjon. Mange funksjoner, men lettfattelig bruksanvisning på svensk/engelsk gjør at du ikke trenger lang tid før du har oversikt over de ulike funksjonene. Har bl.a høyde- og dybdemåler (ned til 10m), barometer, kompass, temperatur og sol opp/ned. Loggfører bl.a høyde og barometer.

Vi likte spesielt at klokken kan stilles slik at den automatisk skifter mellom høydemåler/barometer ut fra aktiviteten til brukeren. Klokken har også stormvarsel med alarm. Denne gangen hadde vi den nyeste versjonen av Core - Extreme Edition Silver.

Hvilken av Core-versjonene som er tøffest blir opp til hver enkelt, men vi har gjort oss visse erfaringer med at de med mørk urskive/bakgrunn på displayet kan være litt vanskeligere å lese av i enkelte situasjoner.

Enkelt å skifte reim og batteri - dette kan en gjøre selv.

Spesifikasjoner

Produsent Suunto
Pris 3300

Konklusjon

Stort sett det en trenger av funksjoner i en outdoorklokke. God reim, gode knapper, enkel kalibrering og behagelig på. Stort display. Morsomt med dybdemåler i forhold til snorkling - topp på ferie! Har ellers det en trenger av en klokke. Vår favoritt som outdoorklokke.
Vår karakter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag