Test av pulsklokker med GPS

Polar RS800CX

Glimrende pulsklokke.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Avansert, men enkel i bruk

+ Godt med tilleggsutstyr (sensorer) tilgjengelig

+ Kan bruke GPS-sensor og løpe/sykkelsensorer samtidig

+ Bygger lite på håndleddet sammenlignet med mange av de andre klokkene

- Ikke norske menyer eller bruksanvisninger (svensk/engelsk)

- Noen begrensninger i visningsvalg på skjermen

- GPS-motakeren er stor og bruker mye batteri

Polar RS800CX

Polar Electro Norge AS, tlf. 23 17 25 00, www.pulsklokke.no

Pris: 3899,- (4898,- inkl GPS)

Mulig tilbehør: S3 fotsensor, G3 GPS sensor, CS hastighetsmåler (sykkel), tråkkfrekvenssensor (cadence/sykkel).

Med i esken: Klokke, pulsbelte (WIND), USB adapter med infrarød port og reimforlegner som gjør det mulig å bruke klokken utenpå noe tykkere lag med klær.

Vanntetthet: 50 meter

Dette er toppmodellen fra pulsklokkespesialisten Polar. Noe av det som er spesielt og nytt på denne i forhold til tidligere 800 modeller er at den kan brukes sammen med GPS-mottakeren G3 for bl.a mapping og at mapping-data automatisk kan vises i Google Earth. I tillegg til fotsensoren S3 kan klokken suppleres med sensorer som måler fart og tråkkfrekvens på sykkel og dermed fungere som en fullverdig sykkelcomputer. Nytt i forhold til tidligere modeller er også at GPS-motakeren kan brukes samtidig som løpe- og sykkelsensorene.

RS800 er avansert, men enkel å ta i bruk. Etter at du har lagt inn kjønn, alder og vekt er det egentlig bare å ta i bruk utstyret. Les bruksanvisningen i forhold til å velge treningsintensitet og hvordan du velger hvilke sensorer som skal brukes. En kan også skille mellom 3 ulike skopar og 3 ulike sykler om dette skulle være ønskelig. Bruksanvisningen er lettfattelig slik at dette går relativt raskt.

Med denne klokken brukes den nye W.I.N.D pulsmåleren som sender med høyfrekvent signal slik at det ikke blir forstyrrelser fra annet elektronisk utstyr. Selve beltet er behagelig på, enkelt å justere og en merker stort sett ikke at det er der.

GPS-mottakeren har fungert uten problemer i testperioden. Den bruker ca 1 min på å finne sattelitene når du slår den på. Dette er ikke superraskt, men denne oppstartstiden utgjør heller ikke et stort problem. G3 bruker 1 stk AA batteri. Under testperioden har vi brukt GPS-mottakeren med høyest mulig oppdaterings-/målefrekvens. Dette tar ganske mye strøm - hos oss varierte batt.levetiden fra 7 - 11 timer alt etter temperatur og ulike typer batterier. En kan velge et modus som gir bedre batt.levetid, men da får en mindre nøyaktige målinger.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 3899

Konklusjon

Vi har testet denne klokken tidligere og ga den da toppkarakter. Selv om vi ikke gir toppkarakter denne gangen mener vi at dette fortsatt er en av de absolutt beste pulsklokkene på markedet. Den av toppmodellene som tar minst plass på håndleddet og vårt førstevalg om en ikke skal bruke/ikke ønsker GPS.

RS800cx er avansert nok til proffe utøvere og enkel nok i bruk slik at nybegynnere kommer raskt i gang.
Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning