Fjerning av skiklister

Slik blir du kvitt klisteret

Når du sitter i klisteret er gode råd faktisk billige.

FRYSEBOKS: En måte å fjerne klister på er å fryse ned plagget. Om det er å anbefale å fryse ned en nedklistret skiløper, er heller tvilsomt.<br>

FRYSEBOKS: En måte å fjerne klister på er å fryse ned plagget. Om det er å anbefale å fryse ned en nedklistret skiløper, er heller tvilsomt.
Foto: Foto: Hypersapiens - Flickr.com

Publisert Oppdatert
HØYT HÅR: Hadde Kate Guldbrandsen fjernet smøreklister før hun entret Grand Prix scenen i 1987?

HØYT HÅR: Hadde Kate Guldbrandsen fjernet smøreklister før hun entret Grand Prix scenen i 1987? Foto: Foto: Scanpix/ Tøllefsen, Odd Steinar

Noen handler inn klisterfjerner, håndrensekremer og annet stæsj for å komme seg løs fra klisteret, som har en tendens til å gå til angrep når du endelig har fått smurt skiene.

Før du vet ordet av det har klisteret spredt seg til både utstyr og klær, og du sitter bokstavelig talt - i klisteret.

Kjerringene lagde ikke råd for moro skyld. Noen ganger er det faktisk greit med litt god, gammeldags visdom i tursekken.

Fiks ferdig festsveis

Og den enkle løsningen fikser hårsveisen med det samme.

- Dette er ikke tull. Det er mange som ler når jeg sier det, men har du en tynn film klister på fingrene, drar du det bare gjennom håret. Du får fint og høyt hår, men det blir ikke seigt og klissete, sier André Mehnert fra Bull Ski og Kajakk til treningsmagasinet.no (se video, ekstern lenke).

Tipset er ikke kvalitetssikret av Klikk.no, men om du ikke er bekymret for sveisen, er det godt mulig at det har noe for seg.

Les også: Fjern klisteret på ett minutt

Ned i fryseren

FRYSEBOKS: En måte å fjerne klister på er å fryse ned plagget.

FRYSEBOKS: En måte å fjerne klister på er å fryse ned plagget. Foto: Foto: Hypersapiens - Flickr.com"

Om du ikke ønsker festsveis allerede ved første veksling, men heller satser på ordne håret med frisørens anbefalinger finnes det andre råd.

- Smør fett eller olje på flekken. La det ligge en stund, skrap av. Gjenta til det ikke løsner mer. Flekkresten fjernes med white-spirit, håndrensekrem eller oppvaskmiddel. Skyll bort middelet. Vask plagget, hvis det er nødvendig, lyder rådet fra Viking067 i bilforumet.no (ekstern lenke).

Dette er et litt avansert råd, ment for tekstil og krever at du har med fett, olje og white-spirit i tursekken.

Et av de enklere rådene er å legge plagget i fryseren, for deretter å brekke av bitene av klisterert som har festet seg. Om du ikke har fryser med deg i fjellet, er det jo ofte kaldt så nedfrysing utendørs kan jo fungere. Dette kjerringrådet er hentet fra Babsys blogg (ekstern lenke).

Kjemisk fjerning av klister på hud og tekstil

Det finnes mange ulike typer håndrensekremer som kan fungere godt for å få bort klister fra huden. Disse kan du kjøpe, for eksempel på Biltema eller på en bensintasjon. Pass på at hendene dine vil tåle en omgang med rensekremen, for de kan være svært sterke.

HÅNDRENSEKREM: Biltema, og enkelte bensinstasjoner selger håndrensekremer som kan redde deg fra klisteret.

HÅNDRENSEKREM: Biltema, og enkelte bensinstasjoner selger håndrensekremer som kan redde deg fra klisteret. Foto: Foto: Biltema Nordic

Om du har fått små flekker på tekstil kan du også benytte håndrensekrem, eller plasterfjerner. Dette gnis på flekken. Det er viktig at du først prøver på et lite område, slik at du ikke ødelegger tekstilet.

Les også:

Velg riktig leppepomade

De beste smørefrie skiene

Fjern klisteret på ett minutt

Har du andre råd om fjerning av klister fra hud og klær? Del dem i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning