Parkeur

Se hvor galt det kan gå

Vi advarer mot sterke scener. Og en rekke tullinger.

ØVELSE GJØR MESTER: Også i parkeur må det knuses noen egg før man blir skikkelig flink. Men går det fryktelig galt, ser det ut som at ""øvelse gjør død"" også, så ikke prøv dette hjemme.

ØVELSE GJØR MESTER: Også i parkeur må det knuses noen egg før man blir skikkelig flink. Men går det fryktelig galt, ser det ut som at ""øvelse gjør død"" også, så ikke prøv dette hjemme. Foto: Skjermdump fra You Tube

Publisert Oppdatert

Parkeur er en relativt ny, urban sport som (når den utøves korrekt) viser hvordan utøverne beveger seg elegant gjennom bybildet, ved å løpe, hoppe og svinge seg over og under hindringer.

Utøverne bruker flere år på å jobbe opp den styrken og spensten de trenger for å forsere bymiljøet på denne måten.

Bond-skurk

Sporten er blitt kjent etter at James Bond-filmen Casino Royale viste en Bond-jakt ulikt noe annet vi hadde sett tidligere, da superagenten jaget en skurk med vanvittige parkeuregenskaper. Skurken ble spilt av franskmannen Sébastien Foucan, en av grunnleggerne av parkeur og brodersporten Free Running. Her er Foucan i aksjon:

Top Gear-konkurrenter

Også Top Gear-gutta har brukt parkeur-utøvere til sine legendariske kappløp av typen "et par sportsutøvere konkurrerer mot en av TG-gutta i en bil, om å komme først fra A til B".