Jazzercise

Jazz opp treningsutdanningen

Dersom du har god rytme og masse energi er kanskje jazzercise noe for deg.

INSPIRASJON: Salsa og latino er noe av det som jazzercise henter inspirasjon fra.

INSPIRASJON: Salsa og latino er noe av det som jazzercise henter inspirasjon fra. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Dersom du vil bli bli treningsinstruktør, er et alternativ det amerikanske konseptet Jazzercise, som har vært i Norge i 28 år. Du må til Stavanger for å ta kursene, som går over to-tre dager.

Aller først må du gjennom en opptaksprøve og en selvstudiedel på 6-8 uker. Når du er ferdig, kan du bli en såkalt franchisetager med egen treningsvirksomhet.

Lidenskap og rytme

- Jazzercise henter inspirasjon fra både jazzdans, kickbox, salsa og latino, og bruker musikk fra hitlistene, sier Helga Øvestad, regionsleder for Jazzercise i Skandinavia.

Konseptet er et forhåndskoreografert treningsprogram som kjøres i mange forskjellige land, alt fra USA og Australia til Sveits, Canada, Japan eller Norge. Jazzercise har egne instruktørkurs og workshops over hele verden. Det viktigste er treningsglede, danseteknikk og instruktørtalent.

Du må ikke være profesjonell danser, men må ha rene, fine bevegelser, god rytme, masse energi og være lett å følge. Ettersom du blir franchisetager bør du også ha litt guts og lidenskap for programmet.

Pris: 500 amerikanske dollar + en forsikringspremie på rundt 160 kroner. Den norske prisen kan altså variere noe, men nå er den ca. 3000 kr. Se Jazzercise.no for mer info.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning