Slik trener og spiser Tone Damli Aaberge

- Det verste jeg vet er å møte på folk på trening som jeg må prate med

Tone Damli Aaberge vil ha mer sexy rumpe. Det krever sitt.

SPORTY FORBILDE: Trening er en viktig del av Tones liv.

SPORTY FORBILDE: Trening er en viktig del av Tones liv. Foto: Foto: Bavac

Publisert Oppdatert

Hverdagen til Tone Damli Aaberge er så hektisk at hun glemmer å spise. Nå avslører artisten at hun også er redd for andre jenters matvaner.

Turneer, plateinnspilling og hyppige reiser tur-retur Los Angeles i USA, hvor kjæresten Aksel Hennie for tiden befinner seg, tærer på for Tone Damli Aaberge (24).

Mat-SMS

Nå avslører hun at hun annenhver dag får tekstmeldinger fra sin personlige trener Helle Gulbrandsen Bornstein, som minner henne på å få i seg nok næring.

- PT-en min er veldig opptatt av at jeg skal spise masse. Hun sender meg tekstmeldinger annenhver dag: «Har du spist nok nå, Tone? Har du spist nok?». Det er en hektisk hverdag, så det er fort gjort ikke å få i seg nok næring, sier den sporty artisten til Her og Nå.

Balansert kosthold

FLOTT KROPP: Tone skinner alltid på den røde løperen, her sammen med kjæresten Axel Hennie. Hemmeligheten bak artistens flotte utseende er trening og sunn mat.

FLOTT KROPP: Tone skinner alltid på den røde løperen, her sammen med kjæresten Axel Hennie. Hemmeligheten bak artistens flotte utseende er trening og sunn mat. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Slik spiser Tone

Tone er glad i frisk mat med rene råvarer, og deler ofte oppskrifter på bloggen sin www.tonedamli.blogg.no. En hverdagsmeny kan ofte se slik ut:

Frokost: Hjemmelaget frokostblanding av valnøtter, mandler linfrø, solsikkekjerner, kokos, kanel og friske bær. Gjerne med yoghurt til.

Lunsj: Ferskpresset smoothie av friske bær og frisk frukt.

Middag: 200 gram salmalaks med grønnsaker som gulrot, brokkoli, sjampinjonger, spinat og/eller syltet ingefær, sesamfrø, pepper og soyasaus.

Og Tone er ikke bare opptatt av å få i seg nok mat, det hun putter i munnen skal også være både sunt og næringsrikt. Denne interessen deler hun også på bloggen sin, hvor hun aktivt promoterer et balansert kosthold. Og nå ønsker hun å rette en kraftig advarsel til unge jenter som tror de bare kan kutte i matveien for å få drømmekroppen.

- Du må bare ikke slutte å spise, det er den største feilen veldig mange unge jenter gjør. Kroppen trenger mat, den trenger å få i gang forbrenningen, sier hun.

Ikke begeistret for søtsaker

Den plateaktuelle artisten beskriver sitt eget kosthold som variert, og viser til frokostblanding med friske bær, laks og daglige smoothies til lunsj.

- Hender det noen gang at du skeier ut?

- Ja, jeg skeier ut. Men jeg er ikke noen sånn godterijente. Søtsaker er blitt en unaturlig del av livet mitt. Jeg er ikke så begeistret for det mer, rett og slett, sier Tone.

Kroppen vil ikke ha sukker lenger

- Det handler om å ha en sunn livsstil, da vil ikke kroppen ha sukker lenger. Det er en fase jeg har kommet over. Ikke noe jeg har jobbet aktivt for, men noe som bare har skjedd. Jeg skeier ut med at vi ofte går på restaurant og spiser store, gode middager, nyter god vin, sånne ting. Men jeg lever det livet som passer meg å leve og ofrer ingenting.

Trener fire ganger i uken

Popstjernens fantastiske kropp skyldes imidlertid mer enn bare et sunt kosthold. Til Her og Nå beskriver Tone et treningsprogram en toppidrettsutøver verdig.

- Jeg trener så mye jeg får tid til og så mye kroppen tillater. I snitt trener jeg nok fire ganger i uken, men jeg vil helst ligge på fem. Mer enn det har jeg ikke tid til, og jeg setter pris på et par dager restitusjon, sier hun.

I 2010 viste Tone Damli Aaberge frem sitt treningsprogram med fokus på mage, rygg, rumpe og lår. Se video og les instruksjoner til treningsopplegget her.

Opptatt av effektiv trening

Treningen er faktisk så viktig at Tone hater å møte på kjentfolk i treningslokalet.

- Effektivitet er viktig. Det verste jeg vet er å møte på folk på trening som jeg må prate med. Trening er Tone-tid. Jeg vil være alene og få gjort greiene mine. På trening kobler jeg av og tenker på alt mulig, det er viktig for meg. Og så er jeg veldig opptatt av teknikk, prøver å få gjøre ting riktig, så jeg får best mulig utbytte av økten min. Jeg er ikke der bare for å være der, jeg vil ha resultater, sier hun.

- Får du resultater?

- Jeg føler i det siste at jeg har fått det. En periode har jeg nok stagnert litt fordi treningen ble litt automatikk. At man gjør det man alltid har gjort, og glemmer å gå opp i vekter, glemmer å øke hastigheten på tredemøllen.

Vil ha mer sexy rumpe

- Derfor har jeg en PT som gir meg inspirasjon, gir meg tips og pisker meg når det trengs. Og så har vi konkrete mål, som for eksempel rumpetrening. Det er veldig kjedelig å gjøre alene, men hun hjelper meg.

- Har du mer sexy rumpe nå enn før?

- Hm... Nei, altså, jeg tror ikke... Eller? Det er veldig sjelden jeg studerer meg selv, men kanskje. Jeg har i hvert fall mål om å få det!

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Øvelsene som gir deg stram rumpe

Tren deg til spretne pupper

Slik får du flat mage

Slik får du mage som Beyoncé

Hoppetau forbrenner dobbelt så mye som jogging

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning