TEST: Polar RS800cx

Denne pulsklokken fungerer med Google Earth

Polar RS800cx er en av de beste pulsklokkene vi har testet.

TOPPKARAKTER: Vi har testet pulsklokken Polar RS800cx, og gir den full uttelling.
TOPPKARAKTER: Vi har testet pulsklokken Polar RS800cx, og gir den full uttelling. Foto: FOTO: Produsenten
Sist oppdatert

Ekstrautstyr

  • G3 GPS-sensor 999 kroner
  • S3 løpesensor 999 kroner
  • Sykkel hastighetssensor (speed) 449 kroner
  • Sykkel tråkkfrekvenssensor (cadense) 449 kroner

Siden årsskiftet har vi hatt en av de nye toppmodellene fra pulsklokkespesialisten Polar til testing.

Viser ruta i Google Earth

Noe av det som er spesielt og nytt på denne i forhold til tidligere 800-modeller, er at den kan brukes sammen med GPS-mottageren G3 for blant annet mapping og at mapping-data automatisk kan vises i Google Earth.

I tillegg til fotsensoren S3 kan klokken suppleres med sensorer som måler fart og tråkkfrekvens på sykkel og dermed fungere som en fullverdig sykkelcomputer.

Nytt i forhold til tidligere modeller er også at GPS-mottageren kan brukes samtidig som løpe- og sykkelsensorene.

Les mer:

Se stor test av pulsklokker her

Test av Polar FT80

Pulsklokken følger deg opp

Sammen med klokken følger programvaren Polar Protrainer 5 som hjelper deg med å analysere informasjonen som samles under treningen slik at den videre treningen kan planlegges.

Med programvaren følger også en oversiktlig treningsdagbok som for oss fungerer som en ekstra treningsmotivator med opplysninger om bl.a. løpsøkonomi, kaloriforbruk, antall treningsøkter, formutvikling osv.

Klokken kommuniserer med pc via infrarød port. Det følger med et USB adapter med infrarød port i pakken.

GOOGLE EARTH: Slik kan ruta se ut på Google Earth.
GOOGLE EARTH: Slik kan ruta se ut på Google Earth. Foto: FOTO: Produsenten/Google Earth

Slik bruker du den

Klokken, eller computeren er vel en mer riktig betegnelse, er avansert, men enkel å ta i bruk. Etter at du har lagt inn kjønn, alder og vekt er det egentlig bare å ta i bruk utstyret.

Les bruksanvisningen i forhold til å velge treningsintensitet og hvordan du velger hvilke sensorer som skal brukes.

Du kan også skille mellom tre ulike skopar og tre ulike sykler om dette skulle være ønskelig. Bruksanvisningen er lettfattelig slik at dette går relativt raskt.

I tillegg til en avansert treningscomputer får du en fullverdig, vanntett klokke med bl.a. dato, alarmfunksjoner, ulike tidssoner og regelmessige påminnelser. Gå inn på Polar sine hjemmesider for mer informasjon omkring dette.

Du kan stille inn klokka og gjøre ulike tester slik at programvaren blir nøyaktig tilpasset deg og din form, eller bruke standardinnstillinger etter du har lagt inn kjønn, alder og vekt og ønsket treningsintensitet - noe som også fungerer meget bra.

Pulsmåleren

Med denne pulsklokken brukes den nye W.I.N.D pulsmåleren som sender med høyfrekvent signal slik at det ikke blir forstyrrelser fra annet elektronisk utstyr. Selve beltet er behagelig på, enkelt å justere og en merker stort sett ikke at det er der. Det er viktig å huske å fukte pulsbeltet litt før bruk slik at du får riktige målinger.

Les mer:

Flat mage på fire uker

Den ultimate treningsøvelsen

GPS-mottageren - G3

En fotsensor fungerer ikke når du går på ski eller sykler. Løper du like mye i marka i ulendt terreng som på flat asfalt fungerer heller ikke en fotsensor optimalt da den stilles inn på en fast skrittlengde. Det er også selvsagt ikke mulig å bruke sykkelsensorene om en skal løpe eller gå på ski.

GPS-MOTTAGEREN: G3 er GPS-mottageren til pulsklokken.
GPS-MOTTAGEREN: G3 er GPS-mottageren til pulsklokken. Foto: FOTO: Produsenten

Selv om RS800cx er kompatibel med en rekke sensorer, opplevde vi i testperioden at GPS-mottageren fungerte mer en godt nok til de fleste treningsaktiviteter.

Selvsagt kan det være situasjoner hvor det ikke er egnet med en GPS-mottager - for eksempel ved innendørs trening eller i bybilder med veldig høye hus. I slike tilfeller bør en bruke en fotsensor (løping) eller en hastighetssensor (sykkel) i stede.

Til all trening

Med G3 måles avstander og hastighet ved hjelp av GPS-mottageren, dette gjør at klokken kan brukes til de fleste aktiviteter uten at du trenger å tenke på å skifte sensorer om du skifter treningsaktivitet.

GPS-mottageren har fungert uten problemer i testperioden. Den bruker ca. ett minutt på å finne satellittene når du slår den på. Dette er ikke superraskt, men denne oppstartstiden utgjør heller ikke et stort problem.

G3 har oppgitt en mulig feilmargin på +/- to prosent, på våre testmålinger har den ligget innenfor dette intervallet - som er mer enn godt nok.

G3 bruker 1 stk. AA batteri. Under testperioden har vi brukt GPS-mottageren med høyest mulig oppdaterings-/målefrekvens. Dette tar ganske mye strøm - hos oss varierte batt. levetiden fra 7 - 11 timer alt etter temperatur og ulike typer batterier.

Du kan velge et modus som gir bedre batt. levetid, men da får du en mindre nøyaktige målinger.

Les mer:

Her kan du sjekke formen din

Kom i form med Wii

Denne saken ble første gang publisert 28/05 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også