Pilates Room er Norges største pilatessenter, og lederne har lang erfaring innen pilates. De tilbyr trenersertifisering både på matte, apparater og ball.

- For å bli pilatesinstruktør, må du være interessert i trening, ha god kroppsforståelse og interesse for å formidle, sier daglig leder Rikke Schillinger.

Det er en fordel om du kjenner til pilates eller lignende treningsformer fra før.

Tre måneder

En fullsertifisering på matte inneholder både anatomi, undervisningsteknikk og alle pilatesøvelsene i repertoaret. I Norge er det kun i Bergen og Oslo du kan sertifisere deg til å bli pilatesinstruktør. Det er en fordel å ta sertifiseringen ved et senter som tilbyr pilates, slik at du er tilknyttet et miljø der du kan trene og bruke lokalene jevnlig mens du tar kursene.

Ta kontakt med ditt nærmeste pilatesstudio for å få vite hva slags muligheter du har.

Pris

12 000-15 000 kr. Det tar ca. tre måneder å fullføre. Kurstiden er 40 timer, men det kreves vanligvis fra 20 til 40 egentrenings-,observasjons og undervisningstimer i tillegg.

Se Pilatesroom.no for mer info. Sjekk også Balancestudio.no.

Tips

Vil du utdanne deg i utlandet, kan du sjekke ut programmet fra Joseph Pilates' hovedorganisasjon i New York. Også organisasjonen Stott Pilates holder sertifiseringer over hele verden.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!