Dersom du vil bli bli treningsinstruktør, er et alternativ det amerikanske konseptet Jazzercise, som har vært i Norge i 28 år. Du må til Stavanger for å ta kursene, som går over to-tre dager.

Aller først må du gjennom en opptaksprøve og en selvstudiedel på 6-8 uker. Når du er ferdig, kan du bli en såkalt franchisetager med egen treningsvirksomhet.

Lidenskap og rytme

- Jazzercise henter inspirasjon fra både jazzdans, kickbox, salsa og latino, og bruker musikk fra hitlistene, sier Helga Øvestad, regionsleder for Jazzercise i Skandinavia.

Konseptet er et forhåndskoreografert treningsprogram som kjøres i mange forskjellige land, alt fra USA og Australia til Sveits, Canada, Japan eller Norge. Jazzercise har egne instruktørkurs og workshops over hele verden. Det viktigste er treningsglede, danseteknikk og instruktørtalent.

Du må ikke være profesjonell danser, men må ha rene, fine bevegelser, god rytme, masse energi og være lett å følge. Ettersom du blir franchisetager bør du også ha litt guts og lidenskap for programmet.

Pris: 500 amerikanske dollar + en forsikringspremie på rundt 160 kroner. Den norske prisen kan altså variere noe, men nå er den ca. 3000 kr. Se Jazzercise.no for mer info.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!