De fleste kan bli treningsinstruktører, men hva må til for å bli en skikkelig god en? God form må du ha (eller komme i), men det stilles også andre krav.

- En god treningsinstruktør må være flink til å kommunisere, lære bort og vise riktige øvelsesbilder. Hun eller han må dessuten være sosial, ha en utadvendt personlighet og glimt i øyet, sier førstekonsulent Svein Ove Husnes ved Norges Idrettshøyskole (NIH), som tilbyr fitnessutdanning på deltid.

Energiske gledesspredere

For å bli instruktør i SATS, bør du ha formell utdannelse. Men personlighet er like viktig.

- Vi ser etter gledesspredere som er energiske, trygge, inkluderende og nytenkende. Instruktørene våre skal virke inspirerende og motiverende, sier Andreas Opshaug Bakke, informasjonsansvarlig i SATS Norge.

Han har selv bachelor i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøyskole (NIH), og er utdannet personlig trener fra NIH Fitness.

SATS rekrutterer de fleste instruktørene fra Fitness-studiet ved Norges idrettshøyskole, men også fra Akademiet for personlig trening (AFPT). Begge tilbyr en blanding av teori og praksis og bruker oppdatert forskning i undervisningen.

Her er noen av mulighetene dersom du vil bli treningsinstruktør. Klikk deg inn på "Les mer her"-linkene for å få mer informasjon.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!