Oppdatert oktober 2010: Klikk.no har ny test av klokker til turbruk

Vi har sett nærmere på noen av de mest aktuelle klokkene for friluftsliv, og det finnes klokker som passer til enhver anledning.

Noen av klokkene er å regne som rene trenings- og pulsklokker, mens andre har funksjoner som gjør at du kan redde deg ut av vanskelige situasjoner.

I tillegg til ulikt og ofte råtøffe design har de fleste av disse klokkene noen unike funksjoner.

Batterikrevende

Disse klokkene har mange batterikrevende funksjoner og selv om de har innebygde spareinnstillinger som f. eks at kompasset virker i kun 20 sekunder om gangen, "spiser" disse klokkene batterier sammenlignet med vanlige klokker.

Oppladbare batterier eller batterier som enkelt kan skiftes av brukeren, er så absolutt å anbefale. Alle klokkene i denne testen fyller disse kriteriene.

Kalibrering

Det er viktig å merke seg er at sensorer som baserer seg på lufttrykk, må kalibreres med jevne mellomrom - gjerne flere ganger på en heldagstur. Typisk slik sensor er høydemåleren. Dette fordi forandringer i været (lufttrykk) vil gi innvirkning på målingene.

Les også: Stor test av pulsklokker (2008)

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!