Kort sagt:

+ Best av alle på diagonalgang, ifølge Geir Endre

+ Meget bra demping

+ Kjennes lett å gå på

+ Svinger lett


- Noe ustabil

Det er lite som skiller denne fra Swix - Elpex' klassiskski er svært solid. Ifølge Geir Endre er dette den aller beste skia for diagonalgang. Men litt svak stabilitet gjør at Swix kommer hårfint foran når vi skal kåre en testvinner.

Les hele saken

Skifølelse: 5

Øyvind:God skifølelse og snerten å gå diagonal med. 5 . Geir Endre: Testens beste skifølese. Svært god i diagonalgang og fin å stake på. Kunne vært litt mer stabil. 6

Vibrasjon: 5

Øyvind: God demping. Meget smart system med innebygd demper. Geir Endre: Lite vibrasjon, bra innebygd støtdemping.

Opplevd vekt: 5

Øyvind:Føles lett og fin. Geir Endre: Selv om skia ikke er så lett, kjennes den ganske lett når man går på den. Bra balansert.

Styringsegenskaper: 5

Øyvind: Disse svinger lett. Geir Endre: Relativt lett å styre.

Stabilitet: 4

Øyvind: Sklir litt lett ut, men finnes også med bredere hjul. Skal ha gode skiferdigheter for å mestre denne. 4 Geir Endre: Mer ustabil enn mange av de andre modellene. Litt smalere hjul enn mange andre. Men når man venner seg til det, er det ikke noe stort problem. Elpex har også en modell som er mer stabil med bredere hjul.3.

Veigrep: 5

Øyvind: Meget bra veigrep. Geir Endre: Godt grep.

Helhet: 5

Øyvind: Ganske lik som swix sin modell, men denne får litt trekk for dårligere stabilitet. Geir Endre: Veldig god helhet, men skia er litt ustabil. Best av alle i diagonalgang.

Spesifikasjoner

Produsent Elpex
Pris 3 999,00
Vekt 2000 g
Lengde 700 mm
Materiale i stamme Glassfiberkompositt
Hjultype 40
Nis-plate kommer 2015
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Glitrende skifølelse

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!