Kort sagt:

+ Fantastisk lett sko

+ Smidig mot underlaget

+ Topp respons fra underlaget


- Kan kjennes i mykeste laget

- Optimal sko for intervaller og konkurranser. Min neste maratonsko, sier Geir om Lunar Tempo.

Å ta på denne er som å iføre seg en sokk, sammenlignet med mange av konkurrentene.  Og kanskje er det det eneste som taler mot den – skoa kan bli litt i mykeste laget.

Men super respons mot underlaget og overlegen smidighet hjelper. Skoen har middels dropp for en lettvekter (8 mm). Dette er en sko som rett og slett gjør det ekstra gøy å løpe!

Stabilitet er ikke skoas sterke side, den kjennes myk og gir ikke megastøtte rundt anklene. Passformen er herlig, skoen gjør utrolig lite ut av seg og sitter silkemykt på – eneste minus er at den for noen kan stramme litt mye helt foran.

Les hele saken

Løpsfølelse: 6

Smidighet i skoen, respons fra underlaget, hvordan skoene er å løpe med.

Wow-følelse-varsko! Lett som en tynn strømpe, morsom sko med sterk oppfordring til raske steg. Svært god respons. - En optimal sko for intervaller og konkurranser, synes maratonløper Geir Vågen.

Passform : 6

Skoens konstruksjon og hvordan den sitter på foten. Tåboksen og pløsens utforming, materialet rundt hælen.

Som en tett og luftig strømpe på foten, med svært behagelig pløse-løsning som hindrer lissene i å stramme. Litt tettpakket i fronten. Superlett og behagelig overmateriale. Kan bli tett rundt vristen om du må stramme mye.

Stabilitet : 4

Støtte rundt foten, særlig hæl og ankel. Stabilitet er viktigst om du lander på hælen når du løper. Sko som oppmuntrer til raskt løpesett er ofte mindre stabile.

Noe myk, men sitter godt og kommer tett på underlaget. - Føles smale og litt vaklevorne, sier Maren.

Demping: 5

I hvilken grad og hvordan skoene tar av for belasting mot underlaget

- Til å være lett som en fjær, har den mye demping, synes Marit. Det er en god del demping tatt vekta i betraktning, men ikke mer enn at det ikke går utover responsen.

Spesifikasjoner

Produsent Nike
Pris 1 100,00
Vekt (g) 192 (str. 42,5)
Materiale Lunarlon foam, Flywire
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm)
Drop (i mm)
Forhandlere Løplabbet, Oslo Sportslager, Torshov Sport
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Myk og superlett!

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!