Kort sagt:

+ Behagelig passform

+ God i overdelen


- Stiv sko

- Hard hælkappe

- Tam respons

Geir: -Jeg lander platt med hele fotbladet.

- Risikerer ikke akkillesen med denne på langturer, sier Marit.

Det er tøff konkurranse i lettvekt-kategorien og Asics DS Trainer virker litt stiv og lite smidig.

Det er god stabilitet, men hælkappen oppleves av flere som for hard, slik at den solide stabiliteten går utover smidigheten vi etterlyser i en lettvektssko. Andre sko fikser denne kombinasjonen bedre.

Skoen sitter godt på rundt foten og materialene i overdelen er behagelige. Middels dropp (10mm). Dempingen er god nok til kategorien.

Les hele saken

Løpsfølelse: 4

Smidighet i skoen, respons fra underlaget, hvordan skoene er å løpe med.

- Sammenlignet med responsen i de beste konkurrentene, er den stiv på foten og dau i kontakten med underlaget. Du lander flatt og får ingen hjelp av skoa, sier Morten. Maren, som løper på hælen er mer fornøyd, mens Geir deler Mortens syn på responsen.

Passform : 4

Skoens konstruksjon og hvordan den sitter på foten. Tåboksen og pløsens utforming, materialet rundt hælen.

- Passer min fot, men minus for hælkappen. Altfor stiv for meg. Fikk vondt. Risikerer ikke akillessen med denne på langturer, sier Marit. Andre liker det tette grepet om hælen bedre. Overdelen er myk og behagelig.

Stabilitet : 5

Støtte rundt foten, særlig hæl og ankel. Stabilitet er viktigst om du lander på hælen når du løper. Sko som oppmuntrer til raskt løpesett er ofte mindre stabile.

Svært stabile til å være lettvektere, men det gjør samtidig skoene mindre smidige.

Demping: 4

I hvilken grad og hvordan skoene tar av for belasting mot underlaget

Hælen har mye og myk demping for en så lett sko. Den mest maksimalistiske av de minimalistiske, sier Maren. For en forfotløper kjennes sålen hard. Det kan være anti-skli-materialet under forfoten som bidrar til dette.

Spesifikasjoner

Produsent Asics Norge AS
Pris 1 399,00
Vekt (g) 275 (US 9)
Materiale Mellomsåle: Guidance Line®, Solyte, DuoMax for å redusere overpronasjon, Space Trusstic, Impact Guidance System (IGS). Yttersåle: WET GRIP® Outsole. AHAR;. DuraSponge.
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm)
Drop (i mm) 10
Forhandlere Oslo Sportslager, G-Max
Se alle spesifikasjoner

Konklusjon

Noe stiv sko, sammenlignet med konkurrentene.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!