Kort sagt:

+ Veldig god passform

+ Funker i lave temperaturer

+ Kvalitetshanske


- Grepet kan være litt glatt

- Litt stor/upraktisk borrelås

- Funker ikke med smarttelefon

Les hele saken

Passform: 5

En tight og god hanske som har god kontakt med staven, alle fingrene sitter like godt for de fleste testerne. Tommelen kan kjennes litt trang ut for noen. Den av de varme hanskene som har best passform. Inni hansken er det noen ”plast-nupper” som virker litt glatte, dersom disse hadde vært i et mykere materiale ville grepet vært enda bedre.

Kvalitet: 5

Hansken virker solid og det er ekstra polstring mellom tommel og pekefinger. For en av testerne røk hempen for å dra på seg hansken ved andre gangs bruk, men ellers virker dette som en kvalitetshanske du kan ha i lang tid. Den tåler godt å bli vasket og blir ikke stiv.

Varmeegenskaper og pusting: 5

Dette er en hanske som kan brukes til både tur og trening i rolig tempo, og til konkurranser på kalde dager. Går du med høy intensitet kan du bli fuktig på hendene. De som har testet hanskene opplever at de holder seg gode og varme i hvert fall ned til 6-7 minus. Er det enda kaldere kan du eventuelt bruke en tynn ullhanske under.

Brukervennlighet: 4

Noen av testerne liker den store borrelåsen, mens andre synes den kommer i veien for klokke og kan ”gnage”. En av testerne etterlyser også at det kunne vært mulig å bruke smarttelefon uten å ta av seg hanskene, siden dette er en hanske for tur og trening. Hempen til å trekke hanskene på seg med er smart, men den ble fort ødelagt på ett av hanskeparene vi testet.

Spesifikasjoner

Produsent Bj Sport AS
Pris 550,00
Materiale Ytterside: 100 % polyester, håndflate: 100 % polyuretan, fôr: 100 % polyester.
Forhandlere Anton Sport, Bull Ski & Kajakk, Dæhlieshop.no, Foss Sport, G Sport, G Max, Intersport, Milslukert, Nava Sport, Olympia Sport, Oslo Sportslager, Skaugs Sport, Sport 1, XXL Sport & Villmark.

Konklusjon

Dette er varme hansker som har en langt bedre passform enn vi er vant til i denne klassen. Den holder også varmen godt selv på fjellet og i lave temperaturer. Borrelåsløsningen fungerer imidlertid ikke optimalt for de som har på en stor klokke når de går på ski.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!