Kort sagt:

+ Puster bra

+ God kvalitet, tåler vask godt


- Stiv og klumpete

- Bulker seg i håndflaten

Les hele saken

Passform: 2

Disse hanskene er litt store i størrelsen sammenlignet med andre merker, men selv om du har riktig størrelse, er det vanskelig å få dem til å sitte godt. Det er for mye skinn inne i håndflaten, slik at de passer dårlig når du skal holde rundt en skistav. Oppleves som litt klumpete med tykt skinn og mye stoff. En av testerne fikk gnagsår på tommelen. Det virker nesten som hanskene er sydd for å holde fingrene rette, ikke rundt en skistav.

Kvalitet: 4

En solid hanske for turbruk, som ikke endrer fasong eller blir ”stiv” etter bruk eller en runde i vaskemaskinen.

Varmeegenskaper og pusting: 4

Godt foret hanske som holder deg varm selv på minus 7 grader hvis du ikke er spesielt frossen av deg. Noen rapporterer imidlertid at de blir kalde allerede ved 3-4 minus. Mye lufting mellom fingrene gjør at hansken puster bra, men samtidig at du kan bli kald – hold fingrene samlet i nedoverbakker.

Brukervennlighet: 3

En litt stiv og klumpete hanske som ikke egner seg noe særlig til å bruke med racingstaver. Borrelåsen på mansjetten er myk og god og fungerer greit, og hanskene er lette å få av og på, men de sitter ikke noe særlig i staven. Savner også mulighet til å bruke hansken på smarttelefon.

Spesifikasjoner

Produsent Lill-Sport Norge AS
Pris 699,00
Materiale Mansjett: 100 % neopren. Ytterside: 100 % polyester. Håndflate: 60 % polyamid, 40 % polyuretan.
Forhandlere

Konklusjon

Det som trekker veldig ned ved disse hanskene, er at skinnet i håndflaten bulker seg i grepet. For løping er det kanskje en grei hanske, men ikke for langrenn. Kan fungere greit til rolige turer med barna.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!