Kort sagt:

- Passer ikke de med smale hender

Les hele saken

Passform: 5

Hanskene er testet på raske skiturer av 4 spreke damer, og for 3 av dem er passformen bortimot helt perfekt. Hansken sitter godt på hånden for de fleste med ”normale” damehender, og det er ingen tvil om at dette er en tight og god racinghanske. Er du veldig smal over håndbaken kan imidlertid hanskene bli litt for vide og skli nedover, dette var tilfelle for den siste testpersonen på samtlige skiturer.

Kvalitet: 6

Hansken er like fin etter vask, og selv om den er tynn, virker den slitesterk. Den hvite fargen blir heller ikke misfarget under bruk, selv i varierende værforhold.

Varmeegenskaper og pusting: 5

Puster godt, og selv om dette er veldig tynne hansker, holder de overraskende godt på varmen. Du bør imidlertid holde et visst tempo for å bruke hanskene, står du stille eller går i mange minusgrader blir du fort kald. Flott konkurransehanske.

Brukervennlighet: 5

Festes med borrelås på undersiden, det er en fordel når du bruker racing-staver. Glir veldig lett av og på, også hvis du er kald på hendene.

Spesifikasjoner

Produsent Roeckl Sporthandschuhe
Pris 699,00
Materiale Ytterside: 47 % polyamid, 41% polyamid med PU-coating, 12 % elastan. Håndflate: 100 % polyamid med PU coating.
Forhandlere Milslukern, gullsport.no, Alvdal-Tynset, Engens Varmeforretning Hamar, Intersport Kongsberg, Sport 1 Vinje (Fristadsenteret)

Konklusjon

Supre hansker for raske, kvinnelige langrennsløpere. Passformen er perfekt med mindre du er veldig smal over håndbaken. Ved første øyekast virker den så tynn at man kan lure på om den er ment for vinterbruk, men den fungerer faktisk svært bra også i minusgrader.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!