São Paulo – Sør-Amerikas flotteste reisemål

Massemorder løs i ferieby

Denne uken ble São Paulo i Brasil kåret til Sør-Amerikas beste reisemål. Samtidig jakter politiet i byen på «regnbuemorderen».

DREPT: Ofrene er menn i alderen 20-40 år, og alle ble skutt i hodet, bortsett fra en som døde av slag mot hodet.

DREPT: Ofrene er menn i alderen 20-40 år, og alle ble skutt i hodet, bortsett fra en som døde av slag mot hodet. Foto: Foto: Stella Pictures

Publisert Oppdatert
FARLIG? Vagabond skriver at Sao Paulo ikke er så farlig som ryktene skal ha det til-

FARLIG? Vagabond skriver at Sao Paulo ikke er så farlig som ryktene skal ha det til- Foto: Foto: Stella Pictures

I sin siste utgave kåret reisemagasinet Vagabond den brasilianske storbyen til Sør-Amerikas beste reisemål. Men enkelte av byens innbyggere gjør sitt beste for å ødelegge idyllen. Massemorderen er antatt å ha stått bak 13 drap på homofile menn, og skal ha begynt å drepe i 2007. Nyheten om massemorderen, som det lokale politiet kaller «regnbuegalningen» etter homseflagget, ryster nå São Paulo.

Ofrene er menn i alderen 20-40 år, og alle ble skutt i hodet, bortsett fra en som døde av slag mot hodet. Det siste offeret ble skutt 12 ganger. Det skal likevel ikke være farlig å reise til Brasil eller São Paulo, men man bør ta visse forholdsregler dersom man er homofil. Blant annet bør man holde seg unna homsestrøket Paturis Park. Det var her alle mennene ble drept.

Mer enn hverdagskriminalitet

São Paulo er hovedstad og en kommune i delstaten São Paulo i sørøstregionen av Brasil. Byen har vært gjennom flere voldelige perioder i historien, og drapene på de homofile i Paturis Park ble først sett på som voldelige episoder med døden til følge - noe som ikke er uvanlig i den brasilianske hovedstaden.

- Men nå er det blitt mer omfattende enn dagligdags kriminalitet, forteller politisjefen i drabantbyen Carapicuiba, Paulo Fernando Fortunato, til The Sydney Morning Herald.

Det kan altså være fornuftig å holde seg unna Carapicuiba. I stedet kan man gjøre de tingene Vagabonds Henrik Jönsson foreslår: Spasere ned Avenida Paulista, byens tre kilometer lange aveny, som er så sofistikert at den kan forveksles med New York. Eller shoppe langs Rua Oscar Freire i bydelen Jardins, eller dra til en annen bydel, Villa Madalena der utelivet er aller best.

Vagabond skriver at São Paulo ikke er så farlig som ryktene skal ha det til, og refererer til en statistikk som sier at det skjer dobbelt så mange mord i Washington DC.


Vis større kart

SAO PAULO: En av verdens største byer og kåret til Sør-Amerikas beste reisemål. I dag kom nyheten om at politiet jakter på en massemorder.

SAO PAULO: En av verdens største byer og kåret til Sør-Amerikas beste reisemål. I dag kom nyheten om at politiet jakter på en massemorder. Foto: Foto: Crestock

Les også:

På date med døden

Derfor bør du reise til Rio

Sminker supermodeller i Rio

Steng myggen ute

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning