Svar fra sexologen

- Mannen min tenner på tynne kvinner

Kvinnen er fortvilet over mannen sin som ikke vil ha sex. Sexologen svarer.

LITEN SEXLYST: En kvinne klager over liten sexlyst hos sin mann. Sexologen svarer.

LITEN SEXLYST: En kvinne klager over liten sexlyst hos sin mann. Sexologen svarer. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Hei. Jeg har vært gift i 10 år med min mann. Fra dag en ga han uttrykk for at han ikke tente så godt på damer som ikke var slanke, og han var skikkelig lei seg fordi 'alt annet var perfekt med meg'.

Han gjorde et bevisst valg å fortsette forholdet med meg fordi han håpte at ting skulle endre seg.

Han sier at alle menn har det slik, at de egentlig ikke tenner på damer som er litt overvektige, og at de tenner på det visuelle. På den tida var jeg cirka åtte kilo over det jeg sånn cirka burde ha som idealvekt ifølge et Grete Roede-kurs, men etter min mening var jeg (og er) flott med både timeglassfigur, kvinnelig utseende og veldig pent ansikt.

I dag er jeg 25 kilo over den "idealvekta" og jeg er i ferd med å forsøke å gå ned.

Men problemet er at vi har ikke hatt sex på over 3 år, dvs den siste gangen ble jeg gravid. Vi samarbeider 100 prosent om både barn og hjem, så alt er veldig bra - unntatt på det med sex og tenning.

Jeg har større behov for sex enn min mann.

Men det skal visst ikke så mye til, fordi helt fra han var i puberteten og til han møtte meg har han aldri vært av typen som lå med 'masse damer' selv om han fikk tilbud i fleng. Han har i tillegg de siste årene hatt problem med for tidlig sædavgang, men det sier han er fordi han egentlig ikke har så lyst å ha sex med meg.

Når jeg ber om forspill, så gjør han det motvillig i et par minutter.

Han har aldri likt å tungekysse og bli kysset/kysse over hele kroppen, det virker faktisk på meg som at han ikke liker kroppsvæske generelt, han æsjer seg liksom litt.

Siden vi alltid er sammen eller han er på besøk, så vet jeg at han så å si aldri har tilgang til å runke på egen hånd, men det virker som at det er ok for han.

Jeg spurte om han kunne leve i et slikt forhold som vi har, og da sa han at det kunne han hvis jeg kunne. Jeg trenger med andre ord hjelp.

Spørsmålet er om det virkelig er sant at 'alle menn har problem med å tenne på damer med kvinnelige former, fordi menn tenner på det visuelle'.

Og viktigst; kan han ha lite testosteron eller noe annet som gjør at han har en naturlig lav tenning - og som han skylder på meg for?

Jeg er desperat, dette går jo ikke an å leve med. Håper du kan hjelpe meg et steg videre.

Hilsen «Donau1».

Les mer:

Så lite sex har småbarnsforeldre

Sex-tips fra forumbrukerne til småbarnsforeldre

Hei. Det er ikke sant at alle menn har problemer med å tenne på kvinner med noen kilo for mye. Mange menn foretrekker overvektige kvinner. Det er så vanlig at det er egne kategorier porno med overvektige kvinner. Så der har han ikke rett.

Det kan heller virke som om han har et anstrengt forhold til sex, av en eller annen grunn som kanskje ikke har noe med deg eller dere parforhold å gjøre.

For å finne ut hva som har skapt avesjonen han mot tungekyss og kyss over hele kroppen burde han fått hjelp fra en fagperson.

Det kan også hende at lavt testosteronnivå kan spille en rolle for hans manglende tenning og at han har så lite solosex.

Men det kan være andre årsaker til dette også, for eksempel at han har en opplevelse av sex som synd og skam, eller at han har en så stor nederlagsfølelse fordi han går av så raskt at han derfor vegrer seg mot å tenne.

Det finnes imidlertid gode sexologiske metoder for å få kontroll over orgasmen, så det burde ikke være det som gir slike problem. Oppsøk hjelp om han er villig til å gjøre noe med den tidlige sædavgangen.

Hilsen Gro Isachsen, Sexolog og ekspert i Doktor Online .

Les mer:

Slik tolker du henne i senga

Sju tips til god sex

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning