Surrogatmor

Kvinne (61) fødte eget barnebarn

En japansk kvinne var surrogatmor for sin egen datter.

Publisert Oppdatert
SJELDNE SURRGATFØDSLER: I Japan er surrogatfødsler sjeldne.

SJELDNE SURRGATFØDSLER: I Japan er surrogatfødsler sjeldne. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Crestock

En 61 år gammel, japansk kvinne har født sitt eget barnebarn, etter at hun stilte opp som surrogatmor for sin datter, skriver nyhetsbyrået AP

Hadde ikke livmor

Surrogatfødsler er veldig sjeldne i Japan, og fertilitetsklinikken i Nagano, der kvinnen fikk plassert inn egget til datteren sin, nekter å frigi informasjon om kjønnet på barnet, eller når det ble født.

Noen medier har hevdet at barnet ble født i fjor.

Klinikken opplyser at moren stilte opp som surrogat fordi datteren ikke hadde livmor, men legene ville ikke gi flere detaljer rundt dette.

- Både surrogatmoren og babyen har det bra, sier en talskvinne for klinikken, Chihiro Netsu.

Kastet ut av gynekologforening

Lederen for klinikken, Yahiro Netsu, har lenge tatt til orde for at kvinner burde få muligheten til å bruke surrogatmødre, til tross for at det er stor motstand mot slike inngrep i Japan.

I 2001 assisterte han det som skal være landets første surrogatfødsel. I 1998 ble han kastet ut av Japans forening for gynekologer fordi han befruktet eggene med sæd fra menn som kvinnene ikke var gift med.

Talskvinnen for fertilitetsklinikken Suwa i Nagano sier at 61-åringen trolig er den eldste surrogatmoren i Japan. Noen medier skriver også at hun er den eldste kvinnen i verden som har gjennomgått en vellykket fødsel.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning