Test av kjøttdeig

Gilde 100% Kvernet Storfekjøtt Kjøttdeig

Hurra - det er kommet en sunn kjøttdeig i butikken!

TESTET: DinKost.no har testet næringsinnholdet i kjøttdeig.
TESTET: DinKost.no har testet næringsinnholdet i kjøttdeig. Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto
Sist oppdatert

Hva betyr poengene?

Kjøttdeigene har fått terningkast mellom 1 og 6, der 6 er et svært godt valg innen kjøttdeig mens 1 er et svært dårlig valg innen kjøttdeig.

Men en kjøttdeig med terningkast 6 er fortsatt et litt mindre sunt alternativ enn en karbonadedeig.

Hver av de 9 kjøttdeigene med komplette næringsverdier er gitt poeng mellom 1 og 9 for innhold av energi (9 for minst, 1 for mest), proteiner (1 for minst, 9 for mest), fett (1 for mest, 9 for minst), mengde salt (1 for mest, 9 for minst) og andel kjøtt i ferdig produkt (1 for minst, 9 for mest) per 100 g.

Summen for ett produkt kan da maksimalt bli 45 poeng.

Produktene i testen varierte mellom 11 og 45 poeng, og dette er gjort om til terningkast.

Smaken er ikke vurdert - dette er en ren ernæringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen.

Produktene er kjøpt inn lørdag 1.10.2011 ved besøk på Meny på Brobekk, Rema 1000 og Rimi på Bjerke, Coop OBS! på Løren og Ica på Hovseter. Alle tilgjengelige kjøttdeiger av storfe, samt familiedeiger av storfe og svin som fantes i ferskvaredisken ble kjøpt inn.

Gilde 100% Kvernet Storfekjøtt Kjøttdeig

Testens vinner er ny på markedet - nøkkelhullsmerket kjøttdeig med 30 % mindre fett enn konkurrentene, uten tilsatt vann og salt. Også merket Nyt Norge (norske råvarer). Obs - det er bare 300 gram i pakken, selv om den er like stor som de vanlige med 400 gram! Full pott på alle faktorer vi testet for - gratulerer!

Innhold per 100 g

Energi, kJ: 710

Energi, kcal: 170

Protein, g: 20,0

Karbohydrater, g: 0,0

Fett, g: 10,0

Mengde salt, %: 0,0

Andel kjøtt, %: 100,00

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: storfekjøtt

Hvor kommer kjøttet fra: Norge

Vekt, g: 300

Produsent: Nortura SA

Pris, kr: 44,90

Denne saken ble første gang publisert 08/11 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også