Test av kjøttdeig
Matmestern Kjøttdeig Uten Vann og Salt
Litt mye kalorier trekker ned fra en sekser.
Hva betyr poengene?
Kjøttdeigene har fått terningkast mellom 1 og 6, der 6 er et svært godt valg innen kjøttdeig mens 1 er et svært dårlig valg innen kjøttdeig.
Men en kjøttdeig med terningkast 6 er fortsatt et litt mindre sunt alternativ enn en karbonadedeig.
Hver av de 9 kjøttdeigene med komplette næringsverdier er gitt poeng mellom 1 og 9 for innhold av energi (9 for minst, 1 for mest), proteiner (1 for minst, 9 for mest), fett (1 for mest, 9 for minst), mengde salt (1 for mest, 9 for minst) og andel kjøtt i ferdig produkt (1 for minst, 9 for mest) per 100 g.
Summen for ett produkt kan da maksimalt bli 45 poeng.
Produktene i testen varierte mellom 11 og 45 poeng, og dette er gjort om til terningkast.
Smaken er ikke vurdert - dette er en ren ernæringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen.
Produktene er kjøpt inn lørdag 1.10.2011 ved besøk på Meny på Brobekk, Rema 1000 og Rimi på Bjerke, Coop OBS! på Løren og Ica på Hovseter. Alle tilgjengelige kjøttdeiger av storfe, samt familiedeiger av storfe og svin som fantes i ferskvaredisken ble kjøpt inn.
Matmestern Kjøttdeig Uten Vann og Salt
Dette er et godt alternativ - rent kjøtt uten tilsatt salt gir bra score. Flott proteinmengde også! Den er merket med at andel bindevev er mindre enn 17 % - i dette tilfellet må det bety av totalen, ikke av andel protein.
Innhold per 100 g
Energi, kJ: 841
Energi, kcal: 202
Protein, g: 19,0
Karbohydrater, g: 0,0
Fett, g: 14,0
Mengde salt, %: 0,0
Andel kjøtt, %: 100,00
Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: storfekjøtt
Hvor kommer kjøttet fra: Norge, Norden, Tyskland
Vekt, g: 400
Produsent: ICA Norge AS
Pris, kr: 44,90
Denne saken ble første gang publisert 08/11 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.